Jan van Hooff presenteert ‘Gebiologeerd’ – UITVERKOCHT

Geplaatst door op 14:10 in |

Wanneer:
7 oktober 2019 @ 19:30 – 21:30
2019-10-07T19:30:00+02:00
2019-10-07T21:30:00+02:00
Kosten:
€ 5,00

Jan van Hooff presenteert in Gebiologeerd zijn indrukwekkende levensverhaal. Hij groeide op in Arnhem tussen de dieren en werkte met alle grootheden op het gebied van de biologie. Deze avond wordt het boek feestelijk gepresenteerd in Burgers Zoo.

Vanaf 19.00 uur zijn gasten welkom in de Foyer voor koffie en thee en ook start op dat tijdstip de boekverkoop. Van 19.30 tot circa 21.00 uur start het officiële programma in het Auditorium met een lezing van Jan van Hooff, felicitaties door prominenten, de overhandiging van het eerste exemplaar en een interview met Jan van Hooff. Er zijn 400 toegangskaarten beschikbaar à 5 euro per ticket. Wees er snel bij, want de belangstelling zal groot zijn.

UITVERKOCHT 

N.b. Hijman Ongerijmd organiseert zondag 27 oktober een exclusieve excursie met Jan van Hooff naar de chimpanseekolonie. Kijk hier voor informatie.

opbrengst voor Vier Pfoten

De opbrengst van de avond komt geheel ten goede van de stichting Vier Pfoten. Een Duitse oud-promovendus van Jan van Hooff, Dr. Signe Preusschoft, heeft haar leven gewijd aan de bescherming van bedreigde primaten, in het bijzonder de orang-oetan op Borneo, Indonesië. Door de ontbossing vanwege houtwinning en voor het aanleggen van palmolieplantages wordt voor veel orang-oetans hun leefgebied verwoest. Oudere dieren worden vaak gedood, maar de jonkies worden meestal illegaal als huisdieren verkocht. Wanneer ze in beslag worden genomen, is de vraag ‘Wat nu?’ Signe Preusschof werkt in Oost-Kalimantan in Samboja Lestari aan een herintroductieproject voor deze in beslag genomen jonge orang-oetans. De jonge dieren moeten vertrouwd worden gemaakt met het oerwoud en leren wat voor voedsel daar te vinden is en hoe ze dat moeten eten.

over Gebiologeerd

Deze bijzondere autobiografie van onze eigen Nederlandse David Attenborough zit vol geweldige anekdotes over onder andere zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog in de dierentuin, zijn bijzondere carrière, zijn relatie met Niko Tinbergen, Desmond Morris en Frans de Waal en over zijn onderzoek naar de meest exotische dieren. Een indrukwekkend verhaal van de man die opgroeide tussen de dieren en gewerkt heeft met alle grootheden op het gebied van de biologie.

Over Jan van Hooff

Bioloog Jan van Hooff groeit gedurende de Tweede Wereldoorlog op in Burgers’ Zoo in Arnhem, waar zijn vader en moeder de directeuren zijn. Zijn grootvader van moederszijde, Johan Burgers, had het dierenpark opgericht en later zal zijn broer Antoon het stokje van zijn grootvader overnemen. Jan van Hooff gaat na zijn schooltijd biologie studeren in Utrecht en later in Oxford bij Niko Tinbergen en Desmond Morris. Hij promoveert op een onderzoek naar sociaal gedrag en communicatie bij mensapen. Vooral zijn vergelijkende studies over gelaatsexpressies bij apen en mensapen, in het bijzonder over de evolutie van lachen en glimlachen, krijgen wereldwijd aandacht. Hij wordt hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit Utrecht en vervangend hoogleraar aan de Universiteit Wageningen.

Jan van Hooff. Gebiologeerd.
Spectrum, € 22,50.
Verschijnt half september.