Excursie naar de chimps met Jan van Hooff

Geplaatst door op 15:08 in |

Wanneer:
27 oktober 2019 @ 13:30 – 16:30
2019-10-27T13:30:00+01:00
2019-10-27T16:30:00+01:00
Kosten:
€ 15,00

Ter gelegenheid van het verschijnen van Gebiologeerd, de autobiografie van Jan van Hooff, organiseert Hijman Ongerijmd in samenwerking met Burgers Zoo een exclusieve middag over mensapen. Uiteraard gebeurt dat in Burgers Zoo.

Jan van Hooff presenteert in Gebiologeerd zijn indrukwekkende levensverhaal. Hij groeide op in Arnhem tussen de dieren en werkte met alle grootheden op het gebied van de biologie. Hij promoveerde op een onderzoek naar sociaal gedrag en communicatie bij mensapen. Vooral zijn vergelijkende studies over gelaatsexpressies bij apen en mensapen, in het bijzonder over de evolutie van lachen en glimlachen, kregen wereldwijd aandacht. Deze middag neemt van Hooff ons mee naar de chimpanseekolonie!

Mee op excursie

Er is maximaal plaats voor 30 deelnemers. Een toegangskaart voor deze exclusieve middag kost € 15,00 (entree Burgers Zoo niet inbegrepen, wel alle consumpties).
Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar in de winkel.

Tip: maak er een dagje Burgers Zoo van. Van te voren een online ticket kopen levert korting op. Overweeg ook de aanschaf van een abonnement op Burgers Zoo. Na deze middag wil je de chimps zeker opnieuw een bezoek brengen.

Programma

13.30 uur             Ontvangst in één van de Lodges van Burgers Zoo met koffie of thee.

14.00 uur             Introductie door de heer van Hooff.

14.45 uur             Wandeling naar de chimpansees, onder leiding van de heer van Hooff en Burgers’ Gidsen.

16.00 uur             Afsluiting met een drankje en eventueel een hapje op een mooi plekje op het Bushterras.

Over Gebiologeerd

Deze bijzondere autobiografie van onze eigen Nederlandse David Attenborough zit vol geweldige anekdotes over onder andere zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog in de dierentuin, zijn bijzondere carrière, zijn relatie met Niko Tinbergen, Desmond Morris en Frans de Waal en over zijn onderzoek naar de meest exotische dieren. Een indrukwekkend verhaal van de man die opgroeide tussen de dieren en gewerkt heeft met alle grootheden op het gebied van de biologie.

De boekpresentatie van Gebiologeerd vindt plaats op maandag 7 oktober in Burgers Zoo. Meer informatie hier. 

Over Jan van Hooff

Bioloog Jan van Hooff groeit gedurende de Tweede Wereldoorlog op in Burgers’ Zoo in Arnhem, waar zijn vader en moeder de directeuren zijn. Zijn grootvader van moederszijde, Johan Burgers, had het dierenpark opgericht en later zal zijn broer Antoon het stokje van zijn grootvader overnemen. Jan van Hooff gaat na zijn schooltijd biologie studeren in Utrecht en later in Oxford bij Niko Tinbergen en Desmond Morris. Hij promoveert op een onderzoek naar sociaal gedrag en communicatie bij mensapen. Vooral zijn vergelijkende studies over gelaatsexpressies bij apen en mensapen, in het bijzonder over de evolutie van lachen en glimlachen, krijgen wereldwijd aandacht. Hij wordt hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit Utrecht en vervangend hoogleraar aan de Universiteit Wageningen.

Jan van Hooff. Gebiologeerd.
Spectrum, € 22,50.