De mooiste boeken voor een fijne zomer!

Geplaatst door op 00:26 in |

Onze boekverkopers zochten de mooiste zomerboeken voor je uit.

 

 

Wij zijn tot over onze oren verliefd. En iedereen mag het weten!

Zoals elk jaar lazen de boekverkopers van Hijman Ongerijmd een groot aantal boeken, om samen de mooiste titels voor een heerlijke leeszomer te kiezen ☀️ ?

Afgelopen jaar vielen we als een blok voor zes boeken: onze vakantieliefdes in 2022 ❤️

Buitenleven | Nina Polak | € 20,99
Rivka en Esse houden na enkele moeilijke jaren nog steeds van elkaar en besluiten uit de stad te vertrekken en te verhuizen naar een dorp in het uitgestrekte noorden van Nederland. Ze hopen hier te aarden, maar het buitenleven wordt door beide vrouwen anders beleefd. Nina Polak weet de sfeer, de strubbelingen, de dorpse intriges en de relatie tussen Rivka en Esse op een bee

ldende en geestige manier te vangen.

‘Een sfeervol boek over de dromen en ego’s van twee geliefden die vertrekken naar het platteland.’

 

 

 

 

De overgang van Venus | Shirley Hazzard | € 27,50
De overgang van Venus wordt gezien als het meesterwerk van de Australische schrijfster Shirley Hazzard. Het is het verhaal van de zussen Caroline en Grace Bell. Ze verlaten na de Tweede Wereldoorlog Australië om een nieuw leven te beginnen in Engeland. Caro is de impulsiefste van de twee en stort zich in allerlei avonturen en relaties. Grace daarentegen is kalm en rustig, en haar huwelijk lijkt lange tijd gelukkig te zijn. Door de decennia heen kruisen de paden van de zussen elkaar. De overgang van Venus is een rijk en meeslepend verhaal over liefde en machtsverhoudingen, met beeldende scenes en intelligente karakterschetsen.

‘Een boek om langzamerhand verliefd op te worden, en dan van te gaan houden!’

 

 

 

Borsten en eitjes | Mieko Kawakami | € 24,99
Terwijl schrijfster Natsu, hoofdpersoon van dit verhaal, worstelt met haar langverwachte tweede roman koestert ze de wens om moeder te worden. Maar ze is alleenstaand en heeft geen behoefte aan een partner. Bijzonder treffend en eerlijk, en met veel fijnzinnige humor, schrijft Mieko Kawakami over de verschillende kanten van vrouwelijkheid, het vrouwelijk lichaam en (de weg naar) moederschap.
Borsten en eitjes volgt Natsu en de vrouwen in haar leven terwijl zij uitvinden hoe ze vorm willen geven aan een leven als zus, moeder, vriendin: als vrouw – met of zonder kind.

‘Een belangrijke nieuwe stem uit de hedendaagse Japanse literatuur, een zeer verrassende roman!’

 

 

 

Alle feiten (en geruchten) over draken | Nikola Kucharska | € 15,99
Een speels en grappig lees-, kijk- en doeboek vanaf 8 jaar met verrassende, te gekke weetjes over draken. Echt alle aspecten van de drakenwereld komen aan bod! Al kijkend en lezend ontdek je steeds weer nieuwe dingen. Verdiep je bijvoorbeeld in een drakensoort, of in de levensloop van de draak (van ei tot bejaardentehuis), of in de relatie mens/draak. Je krijgt meteen zin om de draken na te tekenen, eigen drakenverhalen te schrijven, of quizvragen te verzinnen.

‘Wist je dat luchtdraken schapenwolkjes eten? Wat gebeurt er als een draak de hik heeft? Wat is een smulrots? Je leert het hier!’

 

 

 

 

Schurken | Patrick Radden Keefe| € 29,99
Patrick Radden Keefe is onderzoeksjournalist en schrijft onder andere voor de New Yorker en The New York Times. In Schurken bundelt hij waargebeurde verhalen over moordenaars, oplichters, dwarsliggers en vrijbuiters.
Zo beland je in de Amsterdamse Jordaan, waar Willem Holleeder opgroeide. In het hoofdstuk daarna volg je een fraudeur die met namaakwijnen ’s werelds bekendste connaisseurs om de tuin leidt. Weer later ren je door een tunnel achter El Chapo aan, de meest gezochte drugshandelaar uit Mexico.

‘Meeslepende topjournalistiek met heel veel vaart, verhalen die je lang bij zullen blijven.’

 

 

 

 

Kinderspel  | Paul Cleave  | € 21,99
Cameron en Lisa Murdoch schrijven thrillers en hebben daar veel succes mee. Tijdens promotietournees maken ze regelmatig de grap dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij. Dan wordt hun zevenjarige zoon Zach ontvoerd. De meest logische verdachten zijn zijzelf…

Een originele thriller, met veel actie en een verrassend plot. Het boek speelt met de bekende clichés van het thrillergenre, en blijft spannend tot de laatste bladzijde!