Vaderdagtips!

Geplaatst door op 10:21 in |

Dit zijn onze favoriete boeken om cadeau te geven aan je vader, iemand anders vader, of om lekker zelf te lezen.

Op zaterdagmiddag 11 juni signeert Marcel van Roosmalen zijn nieuwste boek! Van 15.00 – 17.00

Totaal – Marcel van Roosmalen – € 29,99 De allerbeste reportages van onze huisschrijver Marcel van Roosmalen gebundeld. Niemand weet zo genadeloos het menselijk tekort weer te geven als Marcel van Roosmalen in zijn reportages. Of hij nu op pad is met de Pimmels (de volgelingen van Pim Fortuyn), op campagne is met de Oranjes, de winterpresentatie van de EO bezoekt of verslag doet vanaf het hondenpoepsymposium onder het systeemplafond van het NBC Congrescentrum in Nieuwegein: niets of niemand wordt ontzien, ook hijzelf niet. Totaal bevat zijn beste reportages van de afgelopen twintig jaar: een must-have die garant staat voor uren leesplezier.

 

 

Kinderspel – Paul Cleave – € 21,99

Verrassende thriller waarin twee misdaadauteurs verdacht worden van het ontvoeren van hun eigen zoon. Het boek heeft een origineel plot en speelt met de bekende clichés van het thrillergenre. Spannend tot de laatste bladzijde!

 

 

Reis naar het ongerijmde – Michael Ignatieff – € 24,99

In Reis naar het ongerijmde vertelt Michael Ignatieff het verhaal van de aftakeling van zijn levenslustige, creatieve moeder, die ten prooi valt aan Alzheimer. Met observaties over herinneringen, familiebanden en liefde illustreert hij, net als in Troost, op herkenbare en geraffineerde wijze hoe mensen met tegenslag en verlies omgaan.

 

Het begin van alles- David Graeber en David Wengrow – € 35,00

Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant. Antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow tonen aan dat het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid – denk aan de boeken van Steven Pinker, Jared Diamond en Yuval Noah Harari – niet klopt. Ze beschrijven prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere verrassende samenlevingen die ons huidige beeld van de geschiedenis onherroepelijk doen kantelen.

 

Dinosaurs are collectible – Thijs Demeulemeester en Koen Stein – € 36,99

Verzamelaars hebben het dezer dagen massaal op dino’s gemunt. Dinosaurusskeletten, -eieren, -botten en andere fossielen verkopen vlotjes op de kunstmarkt. Hoe begin je aan zo’n verzameling? Waarom zijn ze zo populair? En waarom kost een T.rex evenveel als een Picasso? In Dinosaurs are collectible graven we verhalen op over de spraakmakendste dinovondsten. Maar je leest ook over een dandy fossielenjager in bontmantel, Charles Dickens’ dinoromans of een diner in een Iguanodon.

 

Anders – Frans de Waal – € 24,99

Wat is het geheim van de door vrouwen geleide vreedzame samenleving van bonobo’s? En wat kunnen wij mensen leren van mannelijke dominantie en territorialiteit bij chimpansees? Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat genderverschillen het resultaat zijn van sociale vorming, maar De Waal toont aan dat het een biologische basis heeft. Hij behandelt onderwerpen als genderidentiteit, seksualiteit, gendergerelateerd geweld, vriendschap en zorgzaamheid, en laat overtuigend zien dat de evolutionaire biologie bijdraagt aan een genuanceerder cultureel b

 

Het grote bosatlas puzzelboek I en II – € 16,99

De Grote Bosatlas Puzzelboeken nemen je mee over de hele wereld. Het doet een beroep op je bedrevenheid in het lezen van kaarten, je kennis van de wereld en je talent voor het beantwoorden van puzzelvragen. Van Friesland naar Limburg en via I   talië verder oostwaarts naar de Kaukasus. Kortom, een must-have voor iedereen die van puzzelen houdt.

Bestellen