Spreken over spiritualiteit, hoe is dat mogelijk?

Geplaatst door op 13:32 in |

Dinsdagavond 15 januari staat het Filosofisch Café Arnhem in het teken van spiritualiteit. De term spiritualiteit blijkt vaak een containerbegrip dat voor veel mensen vooral een zweverige bijklank heeft of misschien zelfs weerstand oproept. Toch is ‘spiritus’, de bezieling of diepere overtuiging van mensen een belangrijk onderdeel om hun hele leven en dagelijks handelen vorm te geven. Vaak kom je dan uit bij levenskunst en ethiek, maar misschien wel lifestyle.
Tijd voor beter begrip en onbevangen onderzoek naar spiritualiteit en hoe wij daarover denken en kunnen spreken.

Sjef Welling (lid van de voorbereidingsroep) leidt de avond in door het begrip ‘spiritualiteit’ in een historisch – en filosofisch perspectief te plaatsen. Hij zal o.a. een aantal uit de religie (wetenschap) stammende begrippen nader uitleggen. Waardoor de term spiritualiteit een concreter en bruikbaarder begrip wordt. De ervaring van bezoekers met hun religieuze of spirituele ervaringen zal daarbij het vertrekpunt zijn.
Zo zal naar verwachting de vraag ‘wat betekent spiritualiteit voor ons?’ filosofisch en intrigerend bespreekbaar worden.

Datum/tijd: dinsdagavond 15 januari, 19.45-22.00 uur (vanaf 19.15 deuren open)

Plaats: Boeksalon boven boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 (Jansstraat) Arnhem, entree via de winkel

Entree: er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd