Onze top 10 in september

Geplaatst door op 15:54 in |

Een film met Sophia | Herman Koch

De nieuwe Herman Koch, Een film met Sophia, is een spannende roman over de vaderlijke liefde voor een jonge actrice, de verdorven filmwereld en de zinloosheid van verre reizen.

 

Twee weken weg | R.C. Sherriff
Roman € 22,99Deze herontdekte klassieker neemt je mee op de jaarlijkse vakantie aan zee van een Engels gezin. De dagen versmelten, de kinderen knopen vriendschappen aan, de oudste dochter beleeft haar eerste zomerliefde. Vader probeert zich op te laden, moeder doet alsof ook zij geniet. Een boek om deze vakantie in alle rust van te genieten: warm, ontroerend en heerlijk nostalgisch geschreven.

 

De Neehoorn | Marc Uwe Kling
Vertaling: Jaap Robben
(voor)leesboek vanaf 5 jaar € 14,99

Deze jonge eenhoorn gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn! Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontmoet hij de WATbeer (een wasbeer die niet wil luisteren) en de KUS-m’n-Konthond (die echt nergens van houdt). Samen trekken ze eropuit. Een enorm grappig en uitbundig geïllustreerd voorleesboek, succes en hilariteit gegarandeerd!

 

De dood in Toarmina | Arnon Grunberg

Vroeg of laat haalt het verleden je in, blijkt het levendiger dan het heden, blijkt de waarheid sneller dan alle kleine en grote leugens. Of niet? Wat als het verleden je nooit inhaalt? Als je voor altijd moet leven met je verzinsels? De nieuwe, lovend ontvangen Grunberg, gaat over acteren en oprechtheid, en over de vraag of datgene waarvoor je leeft ook datgene is waarvoor je bereid bent te sterven.

 

Samen eten| Jamie Oliver

Klaar om weer met vrienden en familie aan tafel te schuiven? Jamie’s nieuwste kookboek, Samen eten, is een overheerlijke ode aan superlekkere maaltijden om met z’n allen van te genieten.

 

Een langzaam smeulend vuur | Paula Hawkins

De nieuwe thriller van de wereldwijde bestsellerauteur Paula Hawkins, die internationaal doorbrak met Het meisje in de trein.

 

Billy Summers | Stephen King

Een verhaal over liefde, geluk, het lot en een complexe held die nog één laatste kans op verlossing krijgt

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel een voorwaarde: Billy neemt een klus alleen aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht.

 

Het zoutpad | Raynor Winn

Raynor Winn Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B.

Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen.

 

Brieven aan Camondo | Edmund de Waal

Aan de hand van de voorwerpen, het meubilair en de kunst het huis van de Joodse familie Camondo en haar bewoners tot leven. De brieven die hij schrijft aan Camondo vormen een monument voor een unieke familie: toonaangevend in hun tijd, maar vermorzeld door de geschiedenis.

 

, zo heb ik u lief | Alfred Schaffer

Het oeuvre tot dusver van een meesterlijk dichter

Soms humoristisch, soms zakelijk, maar altijd in een volstrekt eigen vorm. De poëzie van Alfred Schaffer wordt alom geroemd om haar meerstemmigheid en schakelt moeiteloos tussen engagement en absurditeit. Schaffer ontving de P.C. Hooft-prijs 2021 en is daarmee een van de jongste laureaten ooit van Nederlands belangrijkste literaire oeuvreprijs