Onze mooiste boeken van 2022

Geplaatst door op 09:59 in |

Onze boekverkopers blikken in de podcast Boven de Boekhandel terug op een jaar boordevol bijzondere boeken. Beluister onze podcast hier:

Boven de Boekhandel is ook op spotify te vinden.


Het lied van ooievaar en dromedaris – Anjet Daanje – € 34,00Het lied van ooievaar en dromedaris borduurt voort op de ingenieuze verhaalstructuur van de roman Wuthering Heights. Het boek heeft elf vertellers die de lezer meenemen in een verhaal dat zich over drie eeuwen uitstrekt. Een weergaloze roman in prachtige taal over liefde, leven en dood.


Weerlicht – Jante Wortel – € 22,50
Het mooiste debuut van dit jaar. Weerlicht is een moedige debuutroman over de verstikkende dynamiek van een gezin en de vraag hoe je iemand kunt helpen die zichzelf dwangmatig kapotmaakt. Een snelkookpan van oplopende spanning en een verrassend plot. Jante is onze collega, ze signeert haar boek met liefde voor je bij de kassa.


 

Films die nergens draaien – Yorick Goldewijk –      € 16,99

Heerlijk, betoverend verhaal waarin de wereld van dromen en herinneringen fijngevoelig worden verweven met de werkelijkheid. Over de dappere Cato, de mysterieuze mevrouw Kano, en over hoe mensen van elkaar kunnen leren.


Stargate – Ingvild H. Rishøi – € 22,50
Een klassiek, duister en hoopvol kerstsprookje, een combinatie van Lampje en Het meisje met de zwavelstokjes alleen dan voor volwassenen. Perfect voor een ijskoude avond met een kopje thee onder een dekentje op de bank.


 

 

Gezelschap Ali Smith – € 22,50
Een prachtige roman over rouw, tijd, liefde, en bovenal taal. Dit boek is een aanvulling op Ali Smiths seizoenenkwartet, maar ook een opzichzelfstaand verhaal. Over hoe we omgaan met een zieke ouder, met een cynische maatschappij en met de tijd zelf. Ali Smith schrijft hoopvol en aardig over deze thema’s en over de tijd waarin we leven.


diepdiepblauw – Nikki Dekker – € 22,99
In haar debuutroman onderzoekt Nikki Dekker wat we van de dieren onder water kunnen leren over liefde en identiteit. diepdiepblauw is een rijke essayistische roman over het onstuitbare verlangen naar onbekende plekken, naar andere levens en naar het water dat je altijd zal dragen.


 

 

Kassa 19 – Claire-Lousie Bennett – € 23,50
Kassa 19 is een levendige en betoverende reis door de kleine trauma’s en triomfen die ons definiëren – als lezers, als schrijvers, als mensen. In zeven hoofdstukken en sprongen door de tijd verknoopt Bennett herinnering, verbeelding en de taal zelf. Een wilde en muzikaal gestuwde ervaring.


Japan Modern – Marije Jansen – Rijksmuseum – € 30,00
Een prachtig uitgegeven kunstboek met Japanse prenten uit de Elise Wessels collectie. Ditmaal geen beroemde traditionele prenten, maar moderne onbekendere prenten uit de eerste helft van de twintigste eeuw.


 

De grote cirkel – Maggie Shipstead – € 26,99
Een onwaarschijnlijk mooi boek over de levens van twee vrouwen in twee verschillende tijden. Historische fictie op haar best, een echte pageturner.


Ongevraagd advies – Ester Naomi Perquin –  € 19,95
De allermooiste dichtbundel van dit jaar. Een veelzijdige bundel die met humor en mooie taal het cynisme en de zwaarte van de huidige tijd en samenleving weet te vatten. Poëzie die beschrijft wat we zelf vaak niet onder woorden kunnen brengen. Ester Naomi Perquin treedt op 28 januari op tijdens ons poëziefestival. Houdt onze website in de gaten voor meer informatie.