Onze boekverkopers lezen en tippen:

Geplaatst door op 00:41 in |

(Naast onze boekentips hebben wij ruim 22.000 boeken op voorraad.
Bestel via ons bestelformulier.)

Frank leest Beschavingen van Laurent Binet.
“Een avonturenboek, historische roman, cultuurkritiek, en een meeslepend verhaal in één. Binet schrijft een  overweldigende alternatieve geschiedenis. In de 16e eeuw is het niet Europa dat de wereld verovert – Atawalpa, keizer van de Inca’s, wordt op onnavolgbare wijze (maar zo beschreven dat het realistisch is) heerser over ons werelddeel. De oorsprong van dit verhaal ligt nog verder terug: bij de Vikingen. Een groots boek!”

 

 

Astrid tipt: The mirror and the light –  Hilary Mantel

“Het lang verwachte laatste deel van de trilogie over de opkomst en ondergang van Thomas Cromwell en het was het wachten meer dan waard! De eerste twee delen wonnen beiden de Man Booker Prize en de Engelstalige edities zijn ter ere van het verschijnen van het derde deel in een nieuw jasje gestoken. De Nederlandse vertaling verschijnt op 30 april maar we hebben een flinke stapel Engelstalige edities voor u klaarliggen, zowel in de prachtige hardcover editie als in de paperback.”

 

 

 

Valentijn tipt Kees van Kooten, 575 Haikoots. “Voor een glimlach in roerige tijden.”

Judith tipt: Graham Swift, Here we are
“Prachtige roman waarbij Swift je meeneemt in de levens van drie varieté-artiesten in de jaren zestig in Brighton. Hij schrijft het op alsof je er zelf bij bent geweest.”

 

Judith tipt ook: Confettiregen van Splinter Chabot
“Een hele fijne en persoonlijke coming of age roman over worden wie je bent en de hobbels op de weg daar naartoe. Dit boek had me in mijn puberjaren waarschijnlijk erg geholpen met te begrijpen wat er met me aan de hand was en ik zou het iedereen aanraden die zoekende is en moeite heeft met het accepteren van ‘anders’ te zijn.”

Emma tipt: hier is alles veilig van Anneleen van Offel, begin dit jaar verschenen. “Over Israël, maar ook over liefde enfamiliebanden en hoe die er zijn ook als je geen contact hebt. Vond het verrassend meeslepend, mooi taalgebruik ook!”

 

Pauline las en herlas de nieuwe roman van Veronesi: de Kolibrie.
“Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je meegezogen in deze actuele roman, die leest als een spannende legpuzzel. Veronesi speelt een prettig spel met de lezer: in kleurige stukjes leer je de levensgeschiedenis van hoofdpersoon Marco kennen. Het verhaal is heel zorgvuldig opgebouwd, vol kleine, betekenisvolle details (soms heel grappig!), heeft een geweldige timing en ook humor (ondanks alle tegenslag).
Ik geniet bij herlezing dubbel, omdat ik nog van alles ontdek.”