14/03 Marijke Schermer & Stephan Enter

Geplaatst door op 16:55 in |

Op zaterdag 14 maart gaan we in gesprek met schrijvers Marijke Schermer en Stephan Enter.

‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ Het is waarschijnlijk de beroemdste openingszin uit de wereldliteratuur, die van Tolstojs Anna Karenina. Maar klopt-ie ook?

Marijke Schermer stelt in ‘Liefde, als dat het is,’ dat genomineerd is voor de Libris Literatuurprijs, belangrijke vragen. Bestaat er een geheim ingrediënt voor gezinsgeluk? Lijken niet ook alle ongelukkige gezinnen op elkaar? Met een heldere vertelstem wordt de (on)mogelijkheid van een ‘gelukkig’ huwelijk geanalyseerd.

Pastorale, van Stephan Enter – eveneens genomineerd voor de Libris Literatuurprijs – gaat over een eerste, onmogelijke en onhandige verliefdheid. Over een poging het geluk van je vroegste kindertijd terug te vinden. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als knil-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken. Beheerst en geraffineerd schetst Stephan Enter een wereld die op knappen staat.

 

Zaterdagmiddag 14 maart
15.30 uur
Entree 5 euro incl. consumptie | studenten gratis
reserveren@hijmanongerijmd.nl