Lees mee in onze boekenclubs!

Geplaatst door op 15:24 in |

De Hijman Boekenclubs betekent: samen lezen, bespreken en uitwisselen, onder de bezielende leiding van gepassioneerde lezers.

In oktober organiseren we drie boekenclubs.
Elke club heeft twee bijeenkomsten: een kennismaking met het boek en met elkaar, en een boekbespreking.

Per club geldt een maximum van 8 deelnemers. Inschrijven voor 1 oktober. Deelname aan de Hijman Boekenclubs is gratis. Natuurlijk stellen we het zeer op prijs als je de boeken bij ons koopt!

Boekenclub 1
De wijde Sargassozee, van Jean Rhys

Prachtige heruitgave van een klassieker uit 1966.

Begin negentiende eeuw trouwt de rijke creoolse erfgename Antoinette Cosway met de Engelse Mr. Rochester. Samen vertrekken ze van Dominica naar Engeland. Aanvankelijk gefascineerd door haar schoonheid en sensualiteit, voelt hij zich langzamerhand steeds meer gefrustreerd door haar ondoorgrondelijkheid. Antoinette raakt in het kille Engeland steeds meer geïsoleerd, en als het gerucht de ronde begint te doen dat er in haar familie krankzinnigheid voorkomt, wordt haar situatie steeds ondraaglijker.

Boekenclub begeleider:
Marieke Polderdijk

Data:
donderdag 1 oktober 19.00 uur kennismaking
donderdag 29 oktober 19.00 boekbespreking

 

 

Boekenclub 2

De saamhorigheidsgroep, van Merijn de Boer

Wat als je aan het einde van je leven beseft dat je slechts één jaar echt gelukkig bent geweest? Topdiplomaat Bernhard Wekman kijkt tijdens een nacht in New York terug op de jaren tachtig, toen hij kennismaakte met een groepje Haarlemse idealisten. Ze noemden zichzelf de Saamhorigheidsgroep. Op geen enkele manier paste hij ertussen. Toch deed Bernhard alsof de idealen van de Saamhorigheidsgroep ook de zijne waren.

Boekenclub begeleider:
Lars Meijer

Data:
vrijdag  2 oktober 19.00 uur kennismaking
vrijdag 30 oktober 19.00 boekbespreking

 

 

Boekenclub 3

De spiegel & het licht is het daverende slotdeel van de trilogie, waarin Hilary Mantel de laatste jaren traceert in het leven van Thomas Cromwell, de jongeman die vanuit het niets de toppen van de macht weet te bereiken. Ze smeedt een allesomvattend portret van jager en prooi, van een woelige strijd tussen zowel het heden en het verleden als tussen de koninklijke wil en de visie van een common man: van een modern land dat zichzelf door conflict, gedrevenheid en moed vormgeeft.
De leesclub staat onder leiding van boekverkoper en Mantel-liefhebber Astrid Bamberg.

Boekenclub begeleider:
Astrid Bamberg

Data:
dinsdag 6 oktober 18.00 uur kennismaking
(in overleg met de deelnemers) dinsdag 27 oktober 19.00 boekbespreking

 

 

Inschrijving boekenclubs

    Inschrijven voor 14 maart