Filosofisch Café 20 september 2022

Geplaatst door op 23:21 in |

Filosofische Café Arnhem
Op zoek naar het juiste midden 
Een oefening in morele oordeelsvorming

Op dinsdag 20 september zullen onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt een oefening doen in het leren omgaan met woede. Emoties worden in de oefening op een positieve manier benaderd, ook woede. De emotie woede bevat namelijk waardevolle gedachten over de situatie waarin die woede is ontstaan. Wat weet de woede? Wat zegt ze tegen ons? En, hoe komen we daar achter? Emoties zijn gevoelige gedachten die toegang bieden tot onze morele ervaringen. Na een korte inleiding in kenmerken van emoties doen we de oefening.

 

Datum: Dinsdag 20 september
Aanvang: 19.45

Toegang: Gratis


Noot van de redactie van het Filosofisch Café

De Redactiegroep van het FC probeert met haar programmering altijd nauw bij de actualiteit in de samenleving te blijven.
In de huidige tijd ervaart de redactiegroep, en ook de afzonderlijke leden, een grote urgentie en dynamiek rondom een  aantal thema’s zoals klimaat, democratie, gemoed en de levenskunst en, sociale samenhang.
Zij ervaart bovendien dat deze thema’s ook nogal eens onderling verbonden zijn, om zoals een journalist laatst zei “een perfect storm”. Wij streven ernaar het komende seizoen een lijn van thema’s in het programma aan te brengen zodat wij als redactie en u als bezoeker weer in staat zult zijn  filosofisch in dialoog te geraken en te onderzoeken hoe wij in deze tijd met elkaar enigszins kunnen landen en verder komen.

Zoals gezegd zullen bovengenoemde thema’s op in het programma  terugkomen dus volg de nieuwsbrief en voel u vrij om  ook uw ideeën voor de programmering te melden.