Digitaal Filosofisch Café Dinsdag 15 februari 2022

Geplaatst door op 00:27 in |

Democratie in uitvoering

Digitale editie Filosofisch Café Arnhem
Dinsdag 15 februari 2022
Aanvang 19.45 uur


Meer dan ooit stellen burgers vragen bij de manier waarop onze huidige politieke instituten  en hoe politici hun werk doen voor hen. Er worden zelfs voorbeelden aangehaald, waarin onze huidige democratische situatie vergeleken wordt met afschrikwekkende gebeurtenissen  uit de recente geschiedenis.
In verschillende ons omringende en vergelijkbare landen zijn maatschappelijke ontwikkelingen te bespeuren die democratische beginselen lijken te verwerpen.

Maar er zijn ook initiatieven die de democratie en de betrokkenheid van burgers willen vergroten.

Toch is juist het meest karakteristieke van democratie, dat zij haar vorm, haar werking en uitwerking continu onderwerp van dialoog, discussie en debat durft te laten zijn.

In het Filosofisch café zal een  algemene inleiding gegeven worden, over hoe je over politiek en democratie kunt denken. Na het bekijken van een documentaire-fragment waarin David van Reybrouck spreekt over het eind van de democratie, zullen wij nadien in gesprek gaan over zijn diagnose en remedies voor de “vermoeide”democratie.

Dit Filosofisch Café zal geheel digitaal via zoom worden gehouden.
U kunt u via deze link deelnemen: zoomlink filosofisch café

Vanaf dinsdagavond 15 februari om 19.30 u kunt u via de link “binnenkomen”in het Café. Waarna we om 19.45 uur zullen beginnen. Het is de bedoeling dat na de inleiding in een paar blokjes, u enkele vragen kunt stellen.

Na het videofragment met David van Reybrouck, zal er gelegenheid zijn om van gedachten te wisselen.

We zien u graag op dinsdag 15 februari !!