De vakantieliefde van onze boekverkoper Emma:

Geplaatst door op 09:53 in |

Nooit heb ik ooit van Jocelyn Jackson.

Nooit heb ik ooit is een originele thriller, ten eerste omdat de hoofdpersoon voor de verandering eens niet een gepensioneerde detective die aan de drank is, maar een suburban mom ergens in een voorstad van Amerika. Amy Whey is heel tevreden met haar mannie en kind. Haar beste vriendin woont verderop in de straat (ook een stay-at-home-mom­), samen doen ze aan powerwalken om een beetje fit te blijven en eens per maand organiseren ze een boekenclub met andere moeders uit de buurt. Maar dan komt er een nieuwe, mysterieuze vrouw in de straat wonen – Roux – die iedereen inpakt met haar charme en voor de buitenwijkmoeders ongekend vrije leven. Amy is ook in de ban van Roux, maar om een andere reden: Roux blijkt Amy’s diepste, duisterste geheim te kennen. Het geheim dat Amy zo wanhopig achter zich probeert te laten door zich vast te klampen aan het burgerlijke bestaan dat ze opgebouwd heeft.

Pluspunten van deze thriller:
– Origineel, zoals gezegd geen politie / detective / psycholoog maar gewoon een mens met een normaal leven als hoofdpersoon;
– Zowel protagonist als antagonist zijn vrouwen (het voelt voor mij niet als een vrouwenroman want het tuttige desperate housewives-idee blijft maar kort overeind, maar ik kan me voorstellen dat het misschien niet echt iets is voor echte mannenmannen);
– Er zitten een aantal ogenschijnlijke ongeloofwaardigheden in (Waarom gaat Amy niet naar de politie? Waarom vertelt ze haar vriendin niet dat ze gechanteerd wordt?) máár in de loop van het verhaal krijg je daar wel bevredigend antwoord op (langzaam wordt de omvang van Amy’s Geheim steeds meer duidelijk, redelijk evenredig door het boek verspreid).
– Leuke gimmick: Amy doet aan diepzeeduiken, wat leuke serene scènes geeft, ter afwisseling

Het is lekker geschreven, sommige hoofdstukken eindigden een beetje overdreven cliffhangerig, maar het is een boek dat je echt heerlijk in twee of drie dagen uit kunt lezen op vakantie.

Niet te moeilijk, lekker spannend, origineel, en het steekt goed in elkaar!

Nooit heb ik ooit – Joshylin Jackson – € 21,99