Boekpresentatie ‘Het spoor bijster’ inclusief schrijfwedstrijd

Geplaatst door op 20:03 in , |

René Turk schrijft sterk autobiografisch. In zijn ogen ligt het mooiste vaak vlak voor je voeten. Je moet het alleen willen zien. Quote op zijn website:

Ik vind parels, overal. Pak ze op en bekijk ze van alle kanten. Doop ze in een beetje inkt.

Vandaag presenteert hij zijn derde boek, de columnbundel Het spoor bijster met cartoons van Erwin Hogeboom uit Duiven.

Een middag over schrijverschap, dromen en het volgen van passies.

Natuurlijk draagt hij voor uit zijn drie boeken. Te denken valt aan waargebeurde verhalen over zwerfvuilacties, wandeltochten, ontmoetingen met asielzoekers, ontwikkelingswerk in Malawi en met als klap op de vuurpijl Het spoor bijster zelf. Het verhaal waar hij het meest trots op is verscheen in literair magazine Alice van Schrijven Magazine (2017). Eerder verschenen zijn gedichtenbundel Turk in de kast (2012) en zijn columnbundel De tweede Turk (2016).

 

Meer informatie: www.reneturk.nl

Eén van de doelen van Het Schrijfatelier is om schrijvers in beweging te zetten en te houden. René heeft al vele van zijn drijfveren aan het papier toevertrouwd. Deze optelsom brengt dat we een columnwedstrijd uitschrijven met het thema Ik leef mijn talent!

Schrijf een column van maximaal 500 woorden over hoe jij je talent leeft. Hoe dit precies naar voren komt is vrij aan de schrijver.

Stuur je column voor 7 februari naar reneturk@hotmail.com. Het Schrijfatelier zal de vier beste inzendingen nomineren. Deze schrijvers worden uiterlijk 10 februari op de hoogte gesteld. Zij dragen hun stuk voor tijdens de boekpresentatie van René. Vanzelfsprekend hopen wij dat alle schrijvers aanwezig zullen zijn.

Deze middag wordt de winnaar gekozen. De winnaar ontvangt Het spoor bijster.

De tweede prijs is De tweede Turk.

Presentatie: 15 februari, 13:30 uur, entree gratis