Astrid en Monique tippen!

Geplaatst door op 11:58 in |

Astrid tipt:
We vertrekken voordat het licht is – Wim Hofman €20,99

Wim Hofman is vooral bekend van zijn bijzondere kinderboeken maar dit is een minstens zo bijzondere verzamelbundel voor volwassenen. Veel variatie, humor en duidelijk met liefde en aandacht geschreven. Prachtig vind ik de korte stukjes over dieren, de zee, stilte, Zeeland en zijn jeugd. Vol verwondering observeert hij de wereld. De teksten werken onthaastend en uitnodigend. Kijk naar de wereld door de ogen van Wim Hofman, niet in de laatste plaats door de mooie illustraties van zijn hand die door het hele boek te vinden zijn. ♥

 

Monique tipt:
Wildevrouw – Jeroen Olyslaegers €26,99

Een boek dat je het liefst in een ruk uitleest, zo meeslepend, en goed geschreven! Hoofdpersoon is Beer die vanuit Amsterdam terugblikt op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.
Wildevrouw is een prachtig verhaal dat je meesleept in een zestiende-eeuwse wereld, geschreven in een rijke, beeldende taal, vol gebraden vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen.