Arnhemse Avond v/h Korte Verhaal

Geplaatst door op 13:06 in |

Met Ton Rozeman en Roos Vlogman.

Short stories are journeys you can maketo the far side of the universe and still be back in time for dinner.” (Neil Gaiman)

Tijdens de Week van het Korte Verhaal organiseren we op donderdag 20 februari een bijzondere avond over dit wonderlijke genre.

Met Ton Rozeman, schrijver van vier meesterlijke verhalenbundels en geliefd schrijfdocent, onder meer op ArtEZ Creative Writing. ‘Een kort verhaal lijkt op een foto’, vindt Ton. ‘Als schrijver laat je immers zien wat er binnen het kader gebeurt, terwijl je tegelijkertijd oproept wat daarbuiten te zien is.’

En met Roos Vlogman, die vier jaar geleden afstudeerde aan de opleiding Creative Writing ArtEZ. In dat jaar won ze met het korte verhaal Sessie 51 de schrijfwedstrijd Write Now! Momenteel werkt ze haar eerste boek, ‘Raaf’, dat dit jaar zal verschijnen bij uitgeverij De Harmonie.

Naast voordrachten van Ton en Roos en van twee studenten Creative Writing gaan we aan de hand van beroemde en minder bekende verhalen in gesprek over de vraag: wat maakt een verhaal tot een goed verhaal?

Donderdag 20 februari
Aanvang 20.00 uur
Deur open 19.30
Toegang 5 euro / studenten gratis

www.weekvanhetkorteverhaal.nl
Van 14 t/m 21 februari 2020 is de negende editie van de Week van het Korte Verhaal. Ruim vijfentwintig boekhandels, verspreid over heel Nederland, en in België, spannen zich deze week extra in om het genre de aandacht te geven die het verdient. De Week van het Korte Verhaal begon klein, maar vindt steeds meer weerklank bij boekverkopers, pers, uitgevers en vooral: bij lezers.