Arnhems Schrijfatelier

Geplaatst door op 16:27 in |

Het Arnhems Schrijfatelier is een samenwerking van schrijverscafé Oscar en boekhandel Hijman Ongerijmd.Iedere zaterdagmorgen biedt de Boeksalon van Hijman Ongerijmd plaats aan schrijvers die ongestoord aan het werk willen. Daarnaast worden naar behoefte praktische workshops aangeboden. Het Arnhems Schrijfatelier is gericht op iedereen die schrijft voor zijn of haar plezier en zich daarin wil ontwikkelen.

Iedere zaterdagochtend Schrijfatelier – ruimte om te schrijven

Schrijven vergt discipline en een rustige plek om te werken. Deze plek wordt geboden in de Boeksalon boven boekhandel Hijman Ongerijmd. Het schrijfatelier is geopend van 10.30 tot 13.30 uur. Tijdens het eerste en laatste half uur kan met andere deelnemers worden overlegd, de overige tijd wordt in stilte geschreven, gelezen of onderzoek gedaan.

  • Er zijn 10 á 15 werkplekken beschikbaar, voor alleen lezen in een lekkere stoel zijn nog een aantal plaatsen extra beschikbaar
  • Tussen 10.30 en 11.00 uur inlopen, vol = vol
  • Werkplekken zijn voor iedereen, ook mensen die stil willen zitten lezen zijn welkom
  • Tussen 11.00 en 12.30 uur wordt in stilte gewerkt, dus telefoon uit
  • Vanaf 12.30 uur wordt nabesproken met wie dat wil
  • Deelname is gratis, ook koffie en thee zijn in de winkel gratis verkrijgbaar

Er is altijd een gastheer of -vrouw aanwezig.

Workshops

Ongeveer eens in de zes weken wordt het Atelier ’s middags uitgebreid met een workshop. Van 13.30 tot 16.00 uur verzorgt een schrijver of andere expert een actieve bijeenkomst rond een praktisch onderwerp dat schrijvers van nut is. Denk daarbij aan vaardigheden zoals voordragen, optreden met muziek, een schrijfplan maken en je werk publiceren. De entree is circa € 10,00 maar dat kan variëren Deze workshops gaan alleen door bij voldoende deelname. 

Vragen?

Neem dan contact op met Lilian Regtvoort (Oscar) of Frank Tazelaar (boekhandel Hijman Ongerijmd).

Oscar is het schrijverscafé dat mensen die graag schrijven samenbrengt. Door elkaars werk te lezen en te bespreken, kunnen de deelnemers zich ontwikkelen en een eigen stijl vinden. Schrijverscafé Oscar vindt regelmatig telkens op een andere locatie plaats en heeft iedere bijeenkomst een ander thema. Volg hen op facebook.

Boekhandel Hijman Ongerijmd is in Arnhem ‘een plaats van ontmoetingen‘ voor lezers, schrijvers en iedereen die van boeken houdt.

Vanaf september 2018 organiseren Oscar en boekhandel Hijman Ongerijmd samen het Arnhems Schrijfatelier.