Agenda

  mrt
  19
  di
  Filosofisch Café: Michel Dijkstra
  mrt 19 @ 20:00 – 21:45

  Michel Dijkstra zal tijdens het komend filosofisch café een artistiek-filosofische verkenning geven van afstand en nabijheid, het terra incognita tussen het zelf en de ander.

  Beide dBasisboek oosterse filosofie - Michel Dijkstraenktradities raden ons doorgaans aan om minder op onszelf te letten, want zo kunnen wij ons werkelijk met de wereld verbinden. Al te grote onthechting kan dan weer leiden tot zelfverlies en isolatie. Net zoals in zijn boek, zal Dijkstra aan de hand van teksten van de dichter Paul Celan, de mysticus Eckhart en de zenfilosoof Dogen ingangen laten zien hoe levenskunst en interculturele filosofische aspecten met elkaar in verband gebracht kunnen worden.

  Michel Dijkstra (1982) is docent en publicist op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek. Eerder publiceerde hij onder meer Zenboeddhisme (2010), Inleiding taoïstische filosofie (2015), Basisboek oosterse filosofie (2016), In alle dingen heb ik rust gezocht (Dogen en Eckhart, 2020).

  Na de inleiding zal er zoals gebruikelijk ruim tijd zijn voor een filosofische dialoog.

  Tijdens de avond kunnen verschillende publicaties van Michel Dijkstra aangeschaft worden waaronder zijn meest recente publicatie Japanse Filosofie 2024.
  Japanse filosofie

  Datum: 19 maart 2024
  Plaats: Boekhandel Hijman Ongerijmd
  Tijd: 20 uur (inloop vanaf 19.30u)
  Sluiting: 22 uur

  mrt
  20
  wo
  Boek van de maand: Ik kom hier nog op terug
  mrt 20 @ 19:30 – 21:00
  Boek van de maand: Ik kom hier nog op terug

  Op woensdag 20 maart bespreken we onder leiding van Frank Tazelaar het boek Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen, ons boek van de maand maart. Zin om mee te doen? Meld je aan via onderstaande link. Het boek is uiteraard bij ons in de winkel te koop.

  Aanvang: 19:30
  Deelname gratis

  Aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl

  mrt
  24
  zo
  Marjoleine de Vos
  mrt 24 @ 15:00 – 16:30
  Marjoleine de Vos

  Marjoleine de Vos is terug in onze boekhandel. Naar aanleiding van haar essay En steeds is alles er  gaan we met haar in gesprek over rouw en herinneren.

  15.00
  5 euro
  aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl 

  Over En steeds is alles er – € 15,00

  Een wonderlijke stilte. Dat is het eerste waarover Marjoleine de Vos zich verbaast als ze het levenloze lichaam ziet van een man van wie ze zielsveel heeft gehouden. Er is geen warmte meer in dat lichaam, geen beweging, geen geruis van ademhaling, geen hart dat nog klopt. Er is alleen nog een omhulsel, een voor eeuwig zwijgend ding, waar je, als je je gêne overwint, tegenaan kunt praten. Hoe laat een onpeilbaar verlies zich uitdrukken? Laverend tussen verzet en berusting, ongeloof en relativering tast De Vos haar gemis en herinneringen af. Ze leidt de lezer langs de woorden en beelden die denkers en dichters over de dood hebben opgetekend. En steeds is alles er is een verstild en intiem essay over het zoeken naar taal voor het onzegbare.

  mrt
  28
  do
  Eigenzinnig: Open podium
  mrt 28 @ 20:00 – mrt 29 @ 11:00
  Eigenzinnig: Open podium

  Elke vierde donderdag van de maand host Eigenzinnig een open podium voor schrijvers die meters willen maken met voordragen. Aanmelden via eigenzinnig.01@gmail.com

  apr
  8
  ma
  Verhalen van Curaçao
  apr 8 @ 20:00 – 22:00

  De nieuwe makers van Wintertuin Curaçao Maghalie van der Bunt-George (Oro is goud, 2023), Aline Abdul (Sin frontera) en Nathania Engelhardt (Boka Yen, 2024) gaan in gesprek met Frank Tazelaar over debuteren, multiculturaliteit en de rol die verhalen kunnen spelen om te vertegenwoordigen, verbinden en verrijken.

  apr
  10
  wo
  De Inclusieve Boekenclub
  apr 10 @ 19:30 – 21:00

  Denk je ook dat boeken en mooie verhalen mensen dichter bij elkaar brengen? Doe dan mee en kom jouw leesbelevenissen delen! Tijdens deze editie bespreken we het boek Ik ken een berg die op me wacht van Sholeh Rezazadeh. Doe je mee? O.l.v. Radjan Hanoeman.