Agenda

  apr
  4
  ma
  Winkel gesloten in verband met inventarisatie
  apr 4 hele dag

  Op maandag 4 april gaan wij de voorraad inventariseren.
  Dit betekent dat we deze dag gesloten zijn.

  U kunt bestellingen plaatsen via de mail: info@hijmanongerijmd.nl
  Of via het bestelformulier op de website.

  apr
  6
  wo
  Filosofisch Café met René ten Bos
  apr 6 @ 19:45 – 21:30

  Filosofisch Café met René ten Bos

  Filosofisch Café Arnhem
  Boeksalon Hijman Ongerijmd
  Woensdag 6 april 2022
  Aanvang 19.45 uur

   

  Meteosofie met René ten Bos
  Anders dan het gebruikelijke weerpraatje, gaan we aan de hand van de inleiding door René ten Bos in gesprek over het weer.

  We zijn blij dat René ten Bos ook nu weer onze gast en inleider is.
  Afgelopen jaren hebben we in navolging van zijn vele boeken, een lijn gevonden die gaat van het Antropoceen, Exctinctie, Dwalen in het Antropoceen naar Meteosofie waardoor het klimaat een terugkerend thema in ons Filosofisch Café is geworden.

  In zijn inleiding zal René o.a. vanuit historisch perspectief aandacht geven aan de manier hoe men in de oudheid over het weer dacht en hoe er vervolgens wetenschappelijk meer inzicht en tegelijkertijd een notie van controle over het weer is ontstaan.
  Dat daarmee nog niet de onbeheersbaarheid is weggenomen en we als mens geconfronteerd blijven met chaos boven ons hoofd , zal hij in verband brengen met de klimaatkwestie. Daarna is er royaal de tijd om met René en elkaar in gesprek te gaan over het weer.
  Het Boek Meteosofie René ten Bos is uiteraard beschikbaar.

   

  Datum: woensdag 6 april
  Inloop: 19.30 uur
  Aanvang: 19.45 uur
  Eind: 21.45 uur
  Locatie: Boeksalon Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, 6811 GA Arnhem
  Entree: vrijwillige bijdrage.
  Aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl

  René ten Bos is Nederlands filosoof en columnist. Hij is hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit en dean van het Honours programma aldaar.

  Hij heeft diverse boeken op zijn naam en met zijn boek Bureaucratie is een intkvis won hij in 2016 de Socratesbeker. Van 2017 tot en met 2019 was hij Denker des Vaderland.


  U kunt ‘vriend van FCA’ worden door een jaarlijkse donatie over te maken naar rekening NL38INGB 0004911707 t.n.v. boekhandel Ongerijmd o.v.v ‘donatie FCA’.

  apr
  14
  do
  Annejet van der Zijl
  apr 14 @ 19:30 – 21:00

  Fortuna’s kinderen. Een trans-Atlantische familiekroniek, is het langverwachte nieuwe boek van Annejet van der Zijl.
  Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als tot slaaf gemaakte? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

  Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

  Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

  Donderdag 14 april
  Aanvang 19.30 uur
  Toegang € 5,–
  Aanmelden verplicht: reserveren@hijmanongerijmd.nl

  apr
  16
  za
  Lisa Weeda & Irwan Droog
  apr 16 @ 20:00 – 21:30

  Tijdens de boekenweek gaan we in gesprek met Lisa Weeda en Irwan Droog, twee auteurs die onlangs debuteerden met spraakmakende boeken.

  Lisa Weeda werd uitgeroepen door de Volkskrant tot literair talent van 2022. Haar schitterende debuut Aleksandra is genomineerd voor de Librisprijs 2022.
  Het boek over de geschiedenis van haar Oekraïense familie is uitermate urgent en actueel deze dagen.

  Irwan Droog publiceerde het indrukwekkende verslag van zijn verblijf op het eenzame Selvær, een eiland boven de poolcircel, in Het huis aan het einde.

  Zaterdag 16 april
  aanvang 20.00 uur
  toegang gratis
  aanmelden via reserveren@hijmanongerijmd.nl 

  apr
  23
  za
  Jaarlijkse opruiming!
  apr 23 @ 09:30 – mei 8 @ 17:00


  Van 23 april tot en met 1 mei is onze jaarlijkse opruiming, deze keer achterin de winkel. Er zitten prachtige verborgen pareltjes tussen, tegen een mooie prijs.

  Wees welkom!

  mei
  8
  zo
  Boekpresentatie Een vorm van Overvloed – Atelier Jan Franssen @ Boekhandel Hijman Ongerijmd
  mei 8 @ 13:30 – 17:00
  Boekpresentatie Een vorm van Overvloed - Atelier Jan Franssen @ Boekhandel Hijman Ongerijmd

  Midden in de roerige jaren 70 waagden Hildegard Ruberg en Jan Franssen de sprong in het diepe: zij openden de eerste Woonwinkel van Nederland in een pandje in de verpauperde Arnhemse binnenstad. Een eigenzinnig ontwerp- en adviesbureau voor binnenhuisarchitectuur met ecologische principes en een gratis spreekuur voor woonadviezen. Zevenenveertig jaar later blikken zij terug op de pioniersjaren en de groei- en bloeitijd van de Woonwinkel.

  “Hun ideeën over duurzaamheid blijken niets aan actualiteit verloren te hebben.”

  Ze vertellen over hun drijfveren, hun projecten en hun betrokkenheid bij acties voor stadsvernieuwing. Hun ideeën over duurzaamheid blijken niets aan actualiteit verloren te hebben. Een kleurrijk document van een initiatief dat zijn tijd ver vooruit was.

  Op zondag 8 mei wordt het boek op een feestelijke bijeenkomst bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem gepresenteerd aan genodigden, begunstigers en kopers van het boek. De auteurs Jan Franssen en Hildegard Ruberg zijn aanwezig en gaan graag met je in gesprek. Met korte doorlopende Power Point presentaties, boeken en productontwerpen krijg je een goed beeld van dit eigenzinnig ontwerp- en adviesbureau.

  Het boek Een vorm van overmoed is bij de presentatie te koop voor € 29,50