Agenda

  apr
  17
  wo
  Joost de Vries
  apr 17 @ 20:00 – 22:00

  De bekroonde schrijver gaat in gesprek over zijn nieuwe roman Hogere Machten, een daverende vertelling over een liefde die door de tijd brandt, terwijl buiten de wereld halsoverkop verandert.

  “Een virtuoze dans door de tijd. De Vries’ beste roman tot nu toe.” –Bas Heijne

  apr
  23
  di
  Filosofisch café: Tom-Jan Meeus
  apr 23 @ 19:30 – 21:00

  Auteur en NRC-columnist geeft een lezing over zijn essay voor de Maand van de Filosofie, Duidelijkheid, waarin hij aan de hand van Machiavelli laat zien hoe de naoorlogse politieke orde onder aandachtpolitiek en spektakelleegte bezwijkt, met chaos als resultaat. Na de lezing gaat hij in gesprek met het publiek.

  apr
  30
  di
  GEANNULEERD: Mark Lauriks & Coen Brummer
  apr 30 @ 19:30 – 21:00

  LET OP: Deze activiteit is helaas geannuleerd. We zullen u op de hoogte houden voor een eventuele nieuwe datum dit najaar. 

  Wethouder Mark Lauriks gaat in gesprek met historicus Coen Brummer over zijn nieuwe boek Sam van Houten tegen de rest: het strijdbare leven van de man van de kinderwet. Wat zijn anno 2024 de nieuwe sociale kwesties van onze tijd? Welke onrechtvaardigheid is het waard te bestrijden en welke opdracht ligt hier voor politieke partijen? Kortom: waar staan we, 150 jaar na Van Houtens kinderwetje?

  mei
  21
  di
  Filosofisch Café met Pieter Jan Stallen
  mei 21 @ 07:30 – 09:00
  HOOP OP OVERLEVEN
  Populisme, volgzaamheid, agressie, hebzucht,…..Is er voor de mensheid ook hoop?
  Vanuit deze drie invalshoeken zal Pieter Jan Stallen. – kunstenaar, (natuur)wetenschapper— naar deze vraag (laten)kijken.
  Wat laat wetenschap zien? Wat zegt ChatGPT? En door twee grote werken van hemzelf naar avond mee te nemen: wat zegt kunst? In de presentatie van Pieter Jan komen fundamentele zaken aan de orde, o.a. over : de ontwikkeling van leven, de verschillende soorten kennis, de betekenis van filosofie –
  Pieter Jan is bezorgd. Kunnen zijn en onze vragen over leven, het  blijven bestaan van de mensheid beantwoord worden?
  Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd
  Aanvang 19.30 uur ( zaal open: 1915uur)
  Toegang: gratis
  Filosofisch café: Pieter Jan Stallen
  mei 21 @ 19:30 – 21:00

  Nu populisme en verdeeldheid in de samenleving en politiek een grote rol speelt, rijst de vraag: waar vinden we hoop? Kunstenaar en (natuur)wetenschapper Pieter Jan Stallen behandelt de vraag vanuit drie verschillende invalshoeken: wetenschap, AI en – naar aanleiding van twee van zijn eigen werken – kunst.

  di 21 mei – 19:30 – meld je aan via reserveren@hijmanongerijmd.nl

   

  mei
  22
  wo
  Leesclub: Na de zon
  mei 22 @ 19:30 – 21:00
  Leesclub: Na de zon

  Onder leiding van Mel Kikkert bespreken we de uit het Deens vertaalde verhalenbundel Na de zon van Jonas Eika. In Na de zon krijgen we vier vignetten van een nabije toekomst voorgeschoteld. Daarbij wordt telkens de mens, met zijn verlangen naar erkenning en genegenheid, tegenover het systeem gezet. Zin om mee te doen? Meld je aan via onderstaande link. Het boek is uiteraard bij ons in de winkel te koop.

   

  Aanvang: 19.30

  Entree: Gratis

  Aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl

  mei
  23
  do
  Eigenzinnig #4 Open podium
  mei 23 @ 20:00 – 23:00
  Eigenzinnig #4 Open podium

  Het literaire open podium Eigenzinnig biedt een laagdrempelig platform voor schrijvers om materiaal te testen, broodnodige voordrachtmeters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Kom kijken naar nieuw talent!

  Aanmelden om te spreken kan via de Instagram van Eigenzinnig (@eigenzinnig_) of door te mailen naar eigenzinnig.01@gmail.com

  mei
  24
  vr
  Bitcoin Business Club Live
  mei 24 @ 19:30 – 23:00
  Bitcoin Business Club Live
  Bitcoin Business Club Live
  Arnhem is bitcoinhoofdstad van Nederland en is dit al 10 jaar. Zaterdag 25 mei is er een grote conferentie in Luxorlive  en in de vooravond van deze conferentie organiseert
  Bitcoindelta  een avond voor ondernemers, zzp-ers en iedereen die interesse heeft in Bitcoin in onze boeksalon.
  Wil je meer leren over Bitcoin en weten hoe makkelijk het is om bitcoin te accepteren in je bedrijf, kom dan langs.
  En tap je eigen pilsje met een bitcoin!
  Vrijdag 24 mei
  Deur open 19.30 uur
  aanvang 20.00 uur
  mei
  30
  do
  Een avond over W.H. Auden
  mei 30 @ 20:00 – 21:30
  Een avond over W.H. Auden

  Samen met vertaler Han van der Vegt bespreken we het  in april verschenen Tijdelijke helden, de grootste verzameling gedichten van W.H. Auden die ooit in het Nederlands is vertaald. Auden wordt gezien als een van de belangrijkste dichters van de twintigste eeuw. Beroemde gedichten als Funeral Blues en September 1, 1939 vergaarden miljoenen lezers. Een avond over vertaalde poëzie met vraaggesprekken, voordrachten en besprekingen.

  Aanvang: 20.00

  Entree: 5 euro, studenten gratis

  Aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl

  mei
  31
  vr
  Marcel van Roosmalen signeert Totaal 3
  mei 31 @ 16:30 – 18:00

  De middagen van 31 mei & 1 juni – 16.30 – 18.00

  Marcel van Roosmalen komt maar liefst twee dagen achter elkaar zijn nieuwste boek Totaal 3 signeren!

  Voor dit derde deel dook Van Roosmalen diep zijn archieven in – want veel pareltjes bleken niet meer digitaal te bestaan, maar nog wel op papier. De beste verloren gewaande reportages staan in dit deel, waarmee de Totaal-trilogie, gekenmerkt door Van Roosmalens eigenzinnige gevoel voor understatement en zijn scherpe oog voor het menselijk tekort, wordt afgerond.

  Je hoeft geen ticket te kopen. Breng je boek mee of schaf er ter plekke één aan en laat hem door Marcel signeren.