Agenda

    okt
    10
    di
    Boekpresentatie Will Kranendonk
    okt 10 @ 19:30 – 21:00
    okt
    13
    vr
    Bundelpresentatie Hannah Chris Lomans
    okt 13 @ 19:45 – 21:15
    okt
    17
    di
    Filosofisch Café met Martha Claeys
    okt 17 @ 19:30 – 21:30
    Filosofisch Café met Martha Claeys

    Wat betekent het om trots te zijn? En waarom zou je trots zijn als je ook dankbaar of blij kunt zijn? Trots lijkt iets voor mensen met grote ego’s, voor opscheppers die geen maat kennen op sociale media, en voor lichtgeraakte mensen die zich snel gekrenkt voelen. Wie trots is, zet zichzelf te veel in de kijker. 0Maar trots is ook een emotie die ten grondslag ligt aan emancipatie en daarmee een krachtig wapen kan zijn voor protest. Met trots kun je jezelf als mens beter naar waarde schatten. Meer ruimte voor sommige vormen van trots kan de sleutel zijn tot sociale rechtvaardigheid.0Filosofe Martha Claeys onderzoekt de betekenis van trots in woelige tijden en laat zien dat trots juist nu van groot belang is.0″Wees trots en neem ruimte, vooral daar waar het niet van je verwacht wordt: kus je partner in het openbaar, vier echte verwezenlijkingen, schaam je niet voor je lichaam. En als je die ruimte al hebt: deel ze dan met iedereen die stilletjes de moed bijeenraapt om wat trotser te zijn.” Martha Claeys.

    okt
    27
    vr
    Popronde
    okt 27 @ 20:00 – 22:30

    20.00 Historian

     

    21.30 Shamzon

    okt
    31
    di
    Een avond over Gerrit Kouwenaar met biograaf Arjen Fortuin 
    okt 31 @ 20:00 – 22:00
    Een avond over Gerrit Kouwenaar met biograaf Arjen Fortuin 
    Op dinsdagavond 31 oktober ontvangen we Arjen Fontuin over zijn nieuw te verschijnen biografie over Gerrit Kouwenaar. Een inspirerende avond over de grote dichter, met een interview en voordrachten. De biografie is vanaf 3 augustus bij ons te koop.
    Men moet – Arjen Fortuin – € 39,99
    Wanneer: di 31 oktober
    Tijd: 20:00
    Waar: in de salon
    Entree: €5,- (studenten gratis)

    Over de biografie Men moet:

    Bij zijn overlijden in 2014 gold Gerrit Kouwenaar als de grand old man van de Nederlandse poëzie: geëerd door zijn collega’s, bekroond met alle belangrijke prijzen en geliefd bij het grote publiek, dat hem in de armen sloot na het verschijnen van zijn laatste bundel totaal witte kamer. Daarin gaf hij vorm aan het verdriet om de dood van zijn echtgenote Paula. Een halve eeuw eerder had Kouwenaar de Nederlandse literatuur al veranderd als een van de Vijftigers. Hij zag als eerste het uitzonderlijke talent van Lucebert, sloot een levenslang verbond met Remco Campert, wierp zich op als theoreticus van de groep en had een centrale rol in de liefdesgeschiedenissen die de onderlinge verhoudingen op de proef stelden. De Tweede Wereldoorlog vormde zijn generatie. Hij zat een halfjaar gevangen wegens publicatie in het illegale tijdschrift Lichting.

    De biografie van Gerrit Kouwenaar is het verhaal van een levenslang streven naar het volmaakte gedicht, ‘een ding van taal’ waarin uiteindelijk het hele bestaan zit samengebald.

    nov
    7
    di
    Interview met Geert Corstens
    nov 7 @ 19:30 – 21:30
    Interview met Geert Corstens

    Strafrechter en voormalig president van de Hoge Raad der Nederlanden geeft een lezing en gaat in gesprek over zijn boek Onze Rechtstaat, een urgente illustratie van de werking van de rechtstaat aan de hand van de ontwikkelingen in Oost-Europa, fascisme in heden en verleden en McEwans Kinderwet.

    Aanvang: 19.30

    Entree: Gratis

    Reserveer hier!