Agenda

  nov
  6
  za
  Nick Toet op bezoek!
  nov 6 @ 15:00 – 16:00

  Eten met Nick is hét kookboek van YouTube-fenomeen Nick Toet!

  Eten met Nick staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt ‘oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten’. Want dat is wat Nick het liefst maakt: eten voor je zieltje!

   

  nov
  10
  wo
  Ali Smith leesclub (2): Lente
  nov 10 @ 19:00 – 20:30

  In november gaan we verder met de Ali Smith leesclub. Onder leiding van onze boekverkopers Astrid en Judith lezen we samen haar beroemde jaargetijden kwartet. Aan de beurt is deel 3: Lente.

  Gezien de grote belangstelling verdelen we de Ali Smith-leesclub over twee avonden: je kan kiezen tussen:

  – woensdagavond 3 november
  of
  – woensdagavond 10 november.

  Geef je voor 1 november op via www.hijmanongerijmd.nl/boekenclubs

  Deelname aan de boekenclubs is gratis.
  Ali Smiths vierdelige cyclus is nu verkrijgbaar in onze winkel, in een mooi uitgegeven cassette voor €50.

  nov
  12
  vr
  Prijsuitreiking van De Johnny 2021
  nov 12 @ 19:30 – 20:30

  De prijsuitreiking van De Johnny 2021 vindt plaats op 12 november 2021. Met optredens van de genomineerden: Babs Gons, Ellen Deckwitz, Rodaan Al Galidi, en de talenten Ildikó Snijders, Jasper Albinus en Veronique Efomi. Aan het einde van deze sprankelende podiumpoëzieavond weten we wie de eerste winnaar van De Johnny 2021 is en heffen we het glas in de foyer.

  De prijsuitreiking is in het Posttheater in Arnhem. Klik hier voor de tickets.
  Aanvang: 19:30 uur
  Een ticket is inclusief een drankje.

  Lees hier meer over de genomineerden.

  nov
  14
  zo
  Emma Voerman signeert
  nov 14 @ 15:00 – 16:00

  Emma Voerman signeert haar boek
  Onder de radar
  Een hart onder de riem voor alle buitenbeentjes

  Onder de radar is het bijzondere verhaal van Emma Voerman, die als Jacob Jan Voerman ter wereld kwam. Een bundeling van gebeurtenissen leidt naar het moment dat Emma, op haar 55ste, beseft dat zij vrouw is.

  Emma Voerman (59) woont in Doorwerth en heeft vier kinderen. Emma studeerde huishoud- wetenschappen in Wageningen en werkte als leraar, trainer en coach bij diverse organisaties. Nu is zij veelgelezen blogger en geeft ze cursussen en (theater)lezingen waarin ze bijvoorbeeld eenzame moed, hoogsensitiviteit en het vinden van je interne fan behandelt. Op haar website www.emmavoerman.nl staan de vlogs die zij exclusief voor LindaTV maakt, alsmede de vele interviews met onder meer het AD, Margriet en RTL Nieuws.

  nov
  20
  za
  Jaap Robben signeert
  nov 20 @ 15:00 – 16:00

  Zaterdag 20 november komt niemand minder dan Jaap Robben op bezoek. Hij praat over zijn internationale succesvolle boeken Zomervacht en Biografie van van een Vlieg, over zijn vertaling van de NEE-hoorn en hij leest voor uit zijn nieuwe werk: Zwijgmannen!

  dec
  7
  di
  (Wordt verzet) Koepelcollege met David van Reybrouck
  dec 7 @ 19:30 – 21:30

  Het Koepelcollege wordt verzet naar het voorjaar. Datum wordt spoedig bekendgemaakt.

   

  Wij ontvangen auteur David van Reybrouck voor weer een prikkelend ‘koepelcollege’.

  Vijf jaar lang werkte deze cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver aan zijn nieuwe boek ‘Revolusi’. Hij sprak met bijna tweehonderd mensen die in de jaren ‘40 de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd meemaakten en verwerkte deze interviews in zijn boek. Van Reybrouck zocht deze mensen op in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden.

  Met ‘Revolusi’ laat hij zien dat deze geschiedenis veel meer is dan een conflict tussen kolonisator Nederland en het gekoloniseerde Indië. Het was de eerste moderne dekolonisatieoorlog, die onafhankelijkheidsbewegingen in Azië, Afrika en de Arabische wereld inspireerde.

  Revolusi is een meeslepend boek gebaseerd op grondig onderzoek. Ondertussen blijft zijn bestseller Congo hoge ogen gooien in binnen- en buitenland. Aan dit huzarenstuk werkte hij zes jaar. Het werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012 en werd in bijna 20 talen vertaald.

  Het Koepelcollege wordt georganiseerd door Hijman Ongerijmd ism met Rozet en Het Colofon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij beide boekhandels en op de site van Rozet.

   Dinsdag 7 dec 2021 20:00 uur.
   Locatie: Koepelkerk
   Prijs: 10,00