Workshop ‘verhalen vertellen’ met Marita Coppes

Geplaatst door op 17:13 in |

Wanneer:
27 oktober 2018 @ 14:00 – 16:00
2018-10-27T14:00:00+02:00
2018-10-27T16:00:00+02:00
Kosten:
€ 10,00

Schrijven en vertellen begint met ‘een goed verhaal’. Maar wat zijn de bouwstenen van een goed verhaal? En hoe breng je het over het voetlicht? De workshop ‘verhalen vertellen’ wordt begeleid door Marita Coppes. Zij schreef de roman ‘De laatste verhalenweefster’ en is docent bij de Nationale Vertelschool. Zij zal deze middag ook over de totstandkoming van haar roman vertellen.

Marita Coppes gelooft in de kracht van het verhaal. Een goed verhaal kan inspireren, beïnvloeden en in beweging zetten. Het kan emotioneren en mensen verbinden. Een goed verhaal is het waard ook goed te worden verteld. En daar komt ‘vertelkunst’ bij kijken, wat voor de helft uit verteltechnieken bestaat en voor de andere helft uit vertelplezier. Deze middag zal Marita de deelnemers een korte introductie geven en vooral inspireren om hun éigen verhaal te vertellen. Daar komen alle liefhebbers van verhalen, of ze nu schrijven of hun verhaal willen vertellen, een stap verder mee.

 

 

Marita Coppes
Marita Coppes is als docent en coach verbonden aan de Nationale Vertelschool. Daarnaast is ze schrijver. Dit voorjaar verscheen haar debuutroman ‘De laatste verhalenweefster’.
‘De laatste verhalenweefster’ is een gelaagde familieroman met magisch-realistische elementen, gesitueerd in het zwoele Guatemala. De roman vertelt het verhaal van een familie in Guatemala waar economische en ecologische belangen met elkaar in conflict zijn. Deze botsing van belangen heeft ingrijpende gevolgen voor de persoonlijke levens van de hoofdpersonen. Het verhaal is deels gebaseerd op Marita’s persoonlijke ervaringen in Latijns-Amerika. Ze woonde als kind in Colombia en die ervaringen heeft ze verwerkt in prachtige en vooral levendige omschrijvingen van het landschap en de cultuur.

Arnhems Schrijfatelier
Het Arnhems Schrijfatelier is een samenwerkingsverband van Schrijverscafé Oscar en boekhandel Hijman Ongerijmd. Het Arnhems Schrijfatelier biedt ruimte aan schrijvers: iedere zaterdagochtend kan in stilte worden geschreven en ongeveer eens in de zes weken wordt een workshop aangeboden die liefhebbers van schrijven verder helpt. Deze workshop is de eerste in een serie. De volgende wordt zaterdag 1 december verzorgd door spoken word artiest Pompado, dan wordt geoefend met spoken word voordracht.