workshop ‘podcast maken’ met Dennis Gaens

Geplaatst door op 22:01 in |

Wanneer:
13 april 2019 @ 14:00 – 16:00
2019-04-13T14:00:00+02:00
2019-04-13T16:00:00+02:00
Kosten:
€ 10,00

Schrijf je graag en vind je het leuk om je tekst eens op een heel andere manier te presenteren? Doe deze middag dan mee en leer de eerste beginselen van het maken van je eigen podcast. Dit is de vierde workshop die door het Arnhems Schrijfatelier wordt georganiseerd voor schrijfliefhebbers. 

Meld je snel aan, de workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers. En let op: voor deelname is een laptop nodig. Bij aanmelding krijg je instructie hoe je gratis de benodigde editing software kan installeren.

 

 

 

Podcasts zijn booming. Volgens sommigen zijn we in een nieuwe Gouden Eeuw van de radio belandt, maar dan in de vorm van podcasts. Hits zoals Bob en Brand in het landhuis zorgden onlangs ook voor de definitieve doorbraak van het medium in Nederland.
Aan de slag dus. Wat is een podcast precies en hoe maak je er een? In deze workshop leer je welke genres er allemaal zijn, hoe je een podcast opneemt, edit en vervolgens online krijgt.

De workshop wordt verzorgd door Dennis Gaens. Hij is schrijver, radiomaker en docent. In 2014 begon hij de literaire podcast Ondercast. Onder diezelfde naam produceert hij ook podcasts in opdracht. Hij geeft les bij Creative Writing op ArtEZ en is uitgever en redacteur bij Literair Productiehuis Wintertuin.

 

De workshop is georganiseerd door het Arnhems Schrijfatelier, een samenwerking van schrijverscafé Oscar en boekhandel Hijman Ongerijmd. Iedere zaterdagmorgen biedt het Schrijfatelier ‘ruimte om te schrijven’. Tussen 10.30 en 11.00 kun je vrij naar binnenlopen en daarna is het in stilte schrijven en v.a. 12.30 uur uitwisselen met andere schrijvers. 
Een paar keer per jaar wordt een praktische workshop voor schrijfliefhebbers aangeboden, dit is de vierde op rij.