Willem van Zadelhoff presenteert ‘Een graf in de wolken’

Geplaatst door op 13:33 in |

Wanneer:
5 september 2019 @ 20:00 – 21:30
2019-09-05T20:00:00+02:00
2019-09-05T21:30:00+02:00
Kosten:
gratis

Willem van Zadelhoff presenteert deze avond zijn nieuwste roman, Een graf in de wolken. Het is een verhaal over schuld en herinnering. Het speelt zich in en na de Tweede Wereldoorlog af, voor een groot deel in Arnhem. Binnenkort hier meer over het programma. De entree is vrij, graag wel aanmelden via onderstaande link.

 

 

 

Over Een graf in de wolken

Arnhem, 1940. Terwijl de Tweede Wereldoorlog Europa steeds meer in zijn greep krijgt, worstelt de twintigjarige Leonard met zijn gevoelens voor de joodse vluchteling Daniël. Dat de lijn tussen vriendschap en liefde dun is, beseft ook zijn verloofde Dora. Als Daniël samen met zijn ouders wordt opgepakt en kort daarop wordt gedeporteerd, stort Leonards wereld in elkaar. Dora, die ziet dat Daniël nu meer dan ooit tussen hen in staat, verbreekt de verloving en zoekt troost in de armen van een getraumatiseerde Duitse soldaat. Na de bevrijding keert Leonard terug naar het volkomen verwoeste Arnhem, waar alles hem aan Daniël herinnert. Dora wordt kaalgeschoren en belandt in een interneringskamp. Voor hen is de oorlog nog lang niet afgelopen. Pas tien jaar later zullen ze elkaar opnieuw ontmoeten.

Over Willem van Zadelhoff

Willem van Zadelhoff (Arnhem, 1958) studeerde aan de Arnhemse Toneelschool en was werkzaam in een galerie, in het theater en als recensent. Hij debuteerde in 2003 met de laaiend enthousiast ontvangen roman Een stoel, het eerste deel van zijn Holle haven-cyclus. Voor zijn poëziebundel Tijd en landen werd hem de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut toegekend.

Willem van Zadelhoff. Een graf in de wolken.
Uitgeverij Polis. € 20,00.