Sem van Loon presenteert ‘De sluwe leeuwin’

Geplaatst door op 12:12 in |

Wanneer:
22 juni 2019 @ 15:00 – 17:00
2019-06-22T15:00:00+02:00
2019-06-22T17:00:00+02:00
Kosten:
gratis

Zaterdagmiddag 22 juni presenteert Sem van Loon zijn debuut De sluwe Leeuwin. Het boek beschrijft de lotgevallen van een jonge topsporter die een ernstige eetstoornis ontwikkelt en erachter komt dat ze in een verkeerd lichaam zit. De sluwe Leeuwin verschijnt onder de auteursnaam Floor van Loon en is sterk autobiografisch.

De toegang is vrij. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

 

 

 

Over De sluwe Leeuwin

Floor van Loon speelt op 15 jarige leeftijd bij Jong Oranje. Ze woont op een sportcampus in Eindhoven en alles in haar leven staat in het teken van voetballen en een topsportcarrière. Als ze op het punt staat naar het EK in Litouwen te gaan stort Floor in. Ze is uitgeput en in de macht van Anorexia Nervosa.

In deze autobiografie wordt je meegenomen in alle oorzaken en gevolgen daarvan. Floor wil met het boek duidelijk maken dat een eetstoornis niet alleen maar over (niet) eten gaat. Gaat haar sluwe eetstoornis haar carrière als Oranje Leeuwin in de weg staan?

(fragment) Inmiddels is Loki, de naam van mijn eetstoornis, in mijn hoofd geslopen en houdt hij mij 95% van de tijd bezig met al zijn geboden en verboden. Ik mag niet eten. Ik moet veel sporten. Ik moet hier over liegen naar anderen toe en Loki is nooit tevreden en wil steeds meer grenzen verleggen. Vijf procent van de tijd ben ik mezelf. Dan ben ik de gezonde Floor. De gezonde floor is stoer, bescheiden, perfectionistisch, sportief, behulpzaam, maar ook erg gevoelig en af en toe een tikkeltje eigenwijs. Dit zijn de woorden die mij het best omschrijven.

 Over Sem van Loon

Arnhem is een (jonge) schrijver rijker. Sem van Loon is 17 jaar en ging eerder door het leven als Floor van Loon. Met het boek wil hij anderen motiveren dat je van iets negatiefs iets positiefs kan maken. Ook wil hij meer kennis overbrengen wat het hebben van een eetstoornis inhoudt en wil hij wil begrip creëren.

 

Sem van Loon. De sluwe Leeuwin.
Boekscout, € 22,50
Verschijnt 21 juni