Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’ – feesteditie!

Geplaatst door op 15:24 in |

Wanneer:
31 augustus 2019 @ 14:00 – 21:00
2019-08-31T14:00:00+02:00
2019-08-31T21:00:00+02:00
Kosten:
gratis
Poëziefestival 'Het Park Vertelt' - feesteditie!

Poëziefestival Het Park Vertelt in park Hartenstein in Oosterbeek beleeft dit jaar zijn 15e editie. Daarom wordt het een feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, korte verhalen, theater, een zeepkistroute, silent poetry en workshops. Let op: het festival was altijd op zondagen, maar is voor de gelegenheid we naar de zaterdag verhuisd.  En het programma gaat door tot in de avonduren. Natuurlijk is Hijman Ongerijmd weer present.

Deze editie zijn er twee podia waar tegelijkertijd programma is. Het ene podium (De School) biedt op de dag vooral programma voor jonger publiek (al ben je nooit oud genoeg om naar Ted van Lieshout en Kikker te gaan luisteren).

De luifel, het andere podium, blijft de plek voor taal en poëzie in  vele vormen. Daar horen we dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, maar ook pessimistisch plezierdichter Lèvi Weemoedt. Ellen Deckwitz en maar liefst drie dorps- en/of stadsdichters (Renkum, Wageningen en Arnhem) geven acte de présence.  De Poëzieboys, de festivalhit van vorig jaar), brengen op cabareteske wijze ode aan Simon Vinkenoog.  Johanneke ter Stege is de muzikale verbinder, die de mooiste stukjes tijd aan elkaar rijgt in beeld, taal en muziek.

In de luwte tussen dag en avond stuwt gypsyband The Bojangles iedereen de dansvloer op bij De School. Daar zijn ook hapjes en drankjes te vinden.

De avond is nog jong als stadsdichter en dandy Jesse Laport u de avond in dicht. Hij verleidt u naar de Luifel waar Dean Bowen aftrapt en Jules Deelder inkopt.  De feesteditie wordt met fijne jazz en klare taal afgesloten.

Lees op Het park Vertelt de actuele informatie.