Oud-burgemeester Herman Kaiser in gesprek over ‘In waarde verbonden’

Geplaatst door op 21:46 in |

Wanneer:
12 januari 2019 @ 15:00 – 16:00
2019-01-12T15:00:00+01:00
2019-01-12T16:00:00+01:00
Kosten:
gratis

Herman Kaiser, tot vorig jaar burgemeester van Arnhem, vertelt deze middag over zijn boek In waarde verbonden. Toen hij in zijn tijd als burgemeester van Arnhem ziek was, begon hij te schrijven. Nu is er een boek waarin Kaiser oproept meer te kijken naar gedeelde waarden. Mensen zouden zich veel minder moeten ergeren aan kleine meningsverschillen en hun energie meer moeten richten op de waarden die ze delen. Waarom zijn oproep, welke inspiratiebronnen heeft hij en wat betekent het in de praktijk? Kaiser gaat hierover in gesprek met Dick van der Meer en de aanwezigen.

Na afloop is er gelegenheid het boek te laten signeren. Deelname is vrij, aanmelden wordt op prijs gesteld.

 

 

 

Over In waarde verbonden

Onze samenleving wordt gedragen door waarden, zoals respect voor de menselijke waardigheid. Mensen die gezamenlijke waarden delen hebben een basis om op voort te bouwen. Zij hoeven elkaar niet voortdurend vliegen af te vangen over kleinigheden. Met gedeelde waarden is er een basis voor vertrouwen. Je kunt een gesprek voeren omdat je in staat bent de ander bij jou toe te laten. De ruimte voor dialoog en het elkaar serieus willen nemen wordt helaas te vaak verstoord door de echo’s van monologen over het eigen gelijk. De dialoogruimte die hoort bij een waardevolle samenleving lijkt steeds meer op een echoput.

Een rode draad door het boek is dat traditie en vernieuwing met elkaar in verbinding worden gebracht in een geïnspireerd vooruitgangsdenken. Dit boek is een inspiratiebron voor wie op zoek is naar handvatten voor hechtere samenwerking binnen en tussen organisaties of naar betekenisvolle kaders voor een gezamenlijke toekomst. De besproken voorbeelden uit de traditie zullen ook mensen aanspreken in hun persoonlijke zoektocht naar verbindende waarden.

Herman Kaiser (1954) studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij vervulde functies in het openbaar bestuur en consultancy, waaronder van 2013 tot 2017 burgemeester van Arnhem. Zijn speelveld is de driehoek politiek, kerk en samenleving. Hij was onder meer lid van de Katholieke Raad voor Kerk en Samenleving, de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en voorzitter van het Christelijk Sociaal Congres. Hij is sinds 1975 actief betrokken bij de ontwikkeling van de christendemocratie.

 

Herman Kaiser. In waarde verbonden.
Adveniat. € 24,95.