Asha Karami en Maarten van der Graaff

Geplaatst door op 23:52 in |

Wanneer:
6 februari 2020 @ 20:00 – 22:00
2020-02-06T20:00:00+01:00
2020-02-06T22:00:00+01:00
Waar:
Boekhandel Hijman Ongerijmd
Grote Oord 15 Arnhem

We zijn blij om te kunnen aankondigen dat op de slotdag van de Poëzieweek twee van de meest interessante dichters van dit moment te gast zijn in onze boeksalon: Asha Karami en Maarten van der Graaff.

Asha Karami is dichter en arts. Ze publiceerde gedichten in nY, Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Cimedart en Revisor en online op Samplekanon, De-Gids, Ooteoote en Notulen van het Onzichtbare. Tijdens de NK Poetry Slam 2018 werd ze tweede en won ze de juryprijs. Haar poëziedebuut Godface is in 2019 verschenen bij De Bezige Bij. Over haar werk zegt Karami (De Optimist): “Poëzie is voor mij een manier van actie of verzet. Onberedeneerd, lijfelijk en instinctief. Ik wil mijn gevoel van ontwrichting, onthechting en vervreemding op de lezer of luisteraar overbrengen. Ik wil de grenzen van conventioneel taalgebruik en genreconventies aftasten en als het lukt doorbreken.”

Dichter Maarten van der Graaff publiceert eind januari zijn nieuwe bundel Nederland in Stukken.

In 2015 sloot de linkse Utrechtse boekhandel De Rooie Rat zijn deuren. Op de valreep kocht Maarten van der Graaff er oude pamfletten, studies en tijdschriften, uit interesse in de politieke taal uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Van der Graaff ging op zoek naar de verhalen die we vertellen om een ingewikkelde vraag te beantwoorden: wat is Nederland?

Flarden van liedjes, historische teksten, interviews, gedichten en beleidsdocumenten komen samen in deze bundel, om in een gelaagd document de vele mogelijke antwoorden op die vraag bloot te leggen. Tegelijkertijd stuitte hij op de verbrokkelde geschiedenis van de eigen seksualiteit, die in de gedichten sloop. Zo ontstond een bundel vol onderbroken verhalen, waarin de naden tussen de stukken zichtbaar blijven.

Beide dichters lezen voor en gaan in gesprek over hun recente bundel.

De avond zal worden ingeleid door Lars Meijer en Tim Bongaerts, bekend van het literaire Youtubekanaal Poëzie & Pils.

Asha Karami en Maarten van der Graaff
Foto’s auteurs: Hellen van Meene en Bianca Sistermans

Donderdag 6 februari
Aanvang 19.30 uur
Toegang 5 euro | studenten gratis.