Lowie van Oers – ‘Over de natuur van de dingen’

Geplaatst door op 14:31 in |

Over de natuur van de dingen. Reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek komen is een voorstelling van Lowie van Oers. Over de natuur van de dingen is losjes geïnspireerd op de Rerum Natura, het leerdicht over geluksfilosoof Epicurus. Een voorstelling die liefhebbers van filosofie zal aanspreken. Hijman Ongerijmd is deze vrijdagavond present met een boekentafel,  we tippen deze voorstelling graag.

Let op: locatie is Theater a/d Rijn, Rijnstraat 42 (ingang via Bartokplein). Info en tickets via Theater a/d Rijn.

Een meisje loopt na een eindexamenfeest naar huis. Klaar om de wereld te ontdekken raakt ze verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten niet, de huizen heeft ze nooit eerder gezien.

Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt. Hij stapt uit bed, loopt de tuin in en kijkt naar boven.

Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook, steeds iets verder weg.

In 2016 schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING (Theaterkrant *****), een persoonlijke monoloog over de beroemde wiskundige Alan Turing en de liefde voor het denken. Suze Milius regisseerde die voorstelling. Met Over de natuur van de dingen – losjes geïnspireerd op – zetten ze de samenwerking voort.

live podcast!

Extra leuk is dat schrijver en podcastmaker Dennis Gaens deze vrijdag 16 november naar aanleiding van de voorstelling live een podcast opneemt. Te gast zijn schrijver Laurens van de Linde, filosoof en schrijver Ruud Welten en dramaturg Janine Brogt. Zij gaan met elkaar in gesprek over de thema’s uit de voorstelling.

De voorstelling is te zien van dinsdag 13 t/m zaterdag 17 november.