Light-verse feestje – luister en dicht mee

Geplaatst door op 16:00 in |

Wanneer:
29 januari 2019 @ 20:00 – 22:00
2019-01-29T20:00:00+01:00
2019-01-29T22:00:00+01:00
Kosten:
Gratis

Dinsdag 29 januari is het ‘Lichte Gedichten Dag’, de dag van de woordkunst en het voor iedereen begrijpelijke gedicht. In Arnhem vieren we dat met een ‘light-verse feestje’. Daar kan je niet alleen luisteren, maar ook zelf dichten en voordragen. Want met een beetje hulp kan iedereen een mooie limerick, haiku of elfje maken. Stadsdichter Jesse Laport presenteert en dichters Lilian Regtvoort, Geert Kruideren en dichter U helpen je op weg.

Dankzij het enorme succes van Pessimisme kun je leren van Levi Weemoedt staat het light-verse op dit moment volop in de belangstelling. Voor veel mensen is het werk van dichters als Willem Wilmink, drs. P,  Hans Dorresteijn of Jan Boerstoel echter nooit weggeweest.

Het maken van een light verse in de vorm van een limerick, haiku, elfje, ollekebolleke of zelfs vormvrij gedicht geeft veel plezier en iedereen met wat gevoel voor taal krijgt het snel onder de knie. De vorm is dwingend, maar geeft ook houvast en leidt tot creatieve vondsten.

Deze avond presenteren (ligth verse) dichters Lilian Regtvoort, Geert Kruideren, dichter U en Jesse Laport mooie voorbeelden en zij helpen iedereen op weg om zelf te gaan dichten. We besluiten de avond met een grote jamsessie waar dichter U en wie wil, de resultaten zal voordragen. We zorgen daarbij voor muzikale begeleiding.

De avond wordt georganiseerd door boekhandel Hijman Ongerijmd i.s.m. schrijverscafé Oscar en een aantal Arnhemse dichters.

 

lichte poëzie

is dichten met een knipoog

en spelen met taal