Libris Literatuur Prijswinnaar Rob van Essen te gast

Geplaatst door op 15:55 in |

Wanneer:
8 juni 2019 @ 16:00 – 17:00
2019-06-08T16:00:00+02:00
2019-06-08T17:00:00+02:00
Kosten:
gratis

Libris Literatuur Prijswinnaar Rob van Essen is eind van deze zaterdagmiddag bij ons te gast. Een goede gelegenheid kennis te maken met deze schrijver die al vele romans op zijn naam heeft staan, maar bij het grote publiek weinig bekend was. Met zijn nieuwste roman De goede zoon komt daar verandering in. Na een interview met Frederik van Dam (docent Letterkunde Radboud Universiteit) zal Rob vragen beantwoorden en signeren.

De entree is vrij, aanmelden wordt op prijs gesteld.

 

 

 

De romans en verhalen van Rob van Essen (1963) worden alom geprezen. Zijn werk stond op shortlists van verschillende prestigieuze prijzen, zijn laatste bundel Hier wonen ook mensen werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Van Essen is zijn cultstatus ontgroeid en behoort tot de beste schrijvers van het Nederlands taalgebied. Hij is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat we ons bestaan scherper waarnemen.

Over De goede zoon

In De goede zoon trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Een sprankelend werk van literaire verbeelding. De roman confronteert ons op schitterende wijze met de tekortkomingen en uitdagingen van ons eigen leven. – Aldus de jury.”  (uit het juryrapport Libris Literatuur Prijs 2019)

Rob van Essen. De goede zoon.
Atlas Contact, € 21,99.