Koepelcollege met Rutger Bregman – UITVERKOCHT

Geplaatst door op 15:47 in |

Wanneer:
28 oktober 2019 @ 20:00 – 22:00
2019-10-28T20:00:00+01:00
2019-10-28T22:00:00+01:00
Kosten:
€ 12,00

UITVERKOCHT – Maandagavond 28 oktober verzorgt historicus en opiniemaker Rutger Bregman een prikkelend Koepelcollege. Met veel bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie laat hij zien dat mensen van nature tot het goede geneigd zijn.

Het Koepelcollege wordt georganiseerd door Rozet en boekhandels het Colofon en Hijman Ongerijmd en vindt plaats in de Koepelkerk. De aanvang van het college is 20.00 uur (zaal open v.a. 19.30 uur). Kaarten à € 12,00 zijn v.a. maandag 23 september verkrijgbaar via boekhandels het Colofon en Hijman Ongerijmd.

Een online kaart kopen kan via Rozet.

Over Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) schrijft voor het journalistiek platform De Correspondent en reist de hele wereld over om over zijn ideeën in debat te gaan. Hij is bij velen bekend van de bestseller Gratis geld voor iedereen waarin hij pleit voor de universele invoering van een basisinkomen. Zijn nieuwste boek De meeste mensen deugen is net verschenen.

Superstar

Presentator Trevor Noah van The Daily Show doopte Bregman tot ‘superstar’ vanwege zijn spraakmakende optreden tijdens het World Economic Forum in Davos. Daar wees hij de rijken der aarde terecht: zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen en meer belasting betalen. Met zijn opmerking: ,,Make America great again, bring back those higher taxes’’ kreeg hij de lachers op zijn hand. Zijn uitspraken ontketenden een wereldwijd debat in de media.

Met dit filmpje ging hij de hele wereld over.

Over De meeste mensen deugen

Deze avond spreekt Bregman over zijn nieuwe boek De meeste mensen deugen. Hierin verweeft Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?
Met zijn boek herschrijft hij de geschiedenis en werpt hij nieuw licht op onze toekomst.

 

Het Koepelcollege wordt georganiseerd door boekhandels het Colofon en Hijman Ongerijmd en Rozet. Het Koepelcollege vindt plaats in de Arnhemse Koepelkerk aan het Jansplein. Eerdere gasten waren o.a. Joris Luyendijk, Geert Mak, Beatrice de Graaff en Adriaan van Dis.