I love you, Rietveld – Valentijnsdag in Showroom

Geplaatst door op 16:21 in |

Wanneer:
14 februari 2019 @ 19:30 – 22:30
2019-02-14T19:30:00+01:00
2019-02-14T22:30:00+01:00
Kosten:
Gratis

Voor alle liefhebbers van architectuur en moderne kunst organiseren CASA en boekhandel Hijman Ongerijmd op donderdag 14 februari een avond in het teken van de liefde. De liefde tussen Truus Schröder en Gerrit Rietveld, de liefde voor de heldere lijnen en voor het experiment in de kunsten. Speciale hoofdgast is Jessica van Geel, de auteur van I love you, Rietveld, het liefdesverhaal van Rietveld en Schröder. 

De avond wordt gehouden in Showroom, Langstraat 20. Het programma begint 20.00 uur, deuren open vanaf 19.30 uur.

 

 

 

Hoofdgast Jessica van Geel, de auteur van I love you, Rietveld wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn van uitgeverij Lebowski. Daarnaast draagt Arjan Vroom dadaïstische liefdesgedichten voor (Schröder en Rietveld organiseerden avonden met o.a. Kurt Schwitters). En -bereid je vast voor-  we spelen een quiz over Rietveldarchitectuur in Arnhem met als hoofdprijs een gesigneerd exemplaar van I love you, Rietveld. Na afloop is het signeren, borrel en lekkere muziek.

Over I love you, Rietveld

I love you, Rietveld is geschreven door historicus en journalist Jessica van Geel.  Zij vertelt het verhaal over de (geheime) liefde tussen de vermaarde ontwerper en architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Zij stimuleerde zijn talent en was zijn artistieke geweten, en samen bouwden ze het wereldberoemde Rietveld-Schröderhuis in Utrecht. Jessica van Geel baseerde zich op uitgebreide research, interviews en persoonlijke documenten van de familie. Over liefde, familiebanden, de wording van een groot talent en, met het ontstaan van De Stijl en Dada, ook een treffend tijdsbeeld van een opwindende periode aan het begin van de vorige eeuw.

over Jessica van Geel (1973)

Jessica van Geel is journalist en historicus. Ze schrijft voor o.a. NRC Handelsblad, nrc.next, Vrij Nederland en de VARA Gids. In 2013 verscheen Ik zou uren met je kunnen praten maar... en in 2015 maakte ze samen met haar partner Claudia de Breij de interviews voor Neem een Geit, leven voor gevorderden.

 

I love you, Rietveld is uitgegeven bij Lebowski. Verkrijgbaar via de boekhandel of bestel het hieronder online. Ook in Showroom is het op 14 februari te koop, Jessica van Geel zal dan ook signeren.