Dries van Agt over ‘Palestina in doodsnood’

Geplaatst door op 21:23 in |

Wanneer:
11 mei 2019 @ 14:30 – 16:00
2019-05-11T14:30:00+02:00
2019-05-11T16:00:00+02:00
Kosten:
gratis

Voormalig premier Dries van Agt schreef Palestina in doodsnood. Want, de Palestijnse zaak mag niet worden ‘weggesmeten op de vuilnisbelt van de geschiedenis’. Hoe raakte Van Agt betrokken bij dit vraagstuk? Wat maakt hem zo boos en bezorgd? Wat wil hij bereiken? Daarover gaat hij in gesprek met Basti Baroncini. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen en signeren. 

De entree is vrij, maar aanmelden wordt op prijs gesteld.

GEEN ZITPLAATSEN MEER VOOR HET INTERVIEW. Welkom vanaf circa 15.00 voor signeren. 

 

 

Palestina in doodsnood’ is een bevlogen pleidooi waarin Van Agt de wereld oproept tot ingrijpen. In de campagnes voor de Israëlische verkiezingen van 9 april werd met geen woord gerept over het lot van de Palestijnen, een twee-statenoplossing of vrede. De Israëlische premier sprak zich daarentegen zelfs uit voor annexatie van Palestijns gebied. Aankondigingen van nieuwe Israëlische nederzettingen zijn aan de orde van de dag.
In zeventig jaar tijd verloren de bewoners van historisch Palestina de beschikking over veruit het grootste deel van hun land. Dit verlies en de wijze waarop het zich voltrok, had niet plaatsgevonden als Israël zich had gedragen in overeenstemming met het internationaal recht. Oud-premier Dries van Agt vraagt met zijn boek aandacht voor de schendingen van elementaire mensenrechten in de bezette gebieden.

Dries van Agt. Palestina in doodsnood.
Uitgeverij Vantilt, € 10,00.