Dick Kleinlugtenbelt presenteert ‘Moderne levenskunsten’

Geplaatst door op 21:56 in |

Wanneer:
25 november 2018 @ 14:30 – 16:30
2018-11-25T14:30:00+01:00
2018-11-25T16:30:00+01:00
Kosten:
gratis

Deze middag presenteert Dick Kleinlugtenbelt zijn nieuwe boek Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven, met aansluitend een gesprek en/of een oefening. Het is zijn derde boek van een trilogie over levenskunst.

De entree is vrij; vriendelijk verzoek aan te melden:


In dit nieuwe boek worden tien levenskunsten besproken. Het gaat o.a. om de kunst met rust te laten, de kunst je eigen ritme te vinden, de kunst van het kiezen, de kunst van het vragen stellen, de kunst van het omgaan met tegenstellingen en de kunst van het genieten. Deze levenskunsten spelen in op actuele levensvragen, zoals het gevoel geleefd te worden, het constant keuzes moeten maken, onrust, leegte, emoties, hectiek en het indelen van de tijd. De levenskunsten maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Het zijn geen pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn. Ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan.

Van elke levenskunst wordt besproken met welke levensvragen ze zich bezighoudt, welk effect ze heeft op het leven (de functie van de levenskunst), de onderliggende filosofie en wat het betekent als je van de betreffende levenskunst een levenshouding wilt maken. Daarnaast komen praktijkvoorbeelden aan de orde, af en toe intermezzo’s, regelmatig gedichten als inspiratiebronnen en elk hoofdstuk wordt afgesloten met vragen en oefeningen. De tien levenskunsten worden niet alleen besproken. Ze kunnen ook geoefend worden.

Programma:

14.30 uur: Welkom door Boekhandel Hijman Ongerijmd

14.35 uur: Introductie door Uitgeverij DAMON

14.40 uur: Lezing door Dick Kleinlugtenbelt

15.15 uur: Pauze

15.30: Vragen, gesprek, oefening

Na afloop zijn de boeken verkrijgbaar en zal Dick Kleinlugtenbelt signeren.

 

En voor wie niet kan wachten…

 

 


Dick Kleinlugtenbelt. Moderne levenskunsten. Deel 3. De mens en de kunst van het leven.
Uitgeverij Damon. € 19,90.

Dick Kleinlugtenbelt. Levenskunst. Deel 2. Bevriend raken met jezelf en de ander.
Uitgeverij Damon. € 19,90.

Dick Kleinlugtenbelt. Mensbeelden en levenskunst. Deel 1. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven.
Uitgeverij Damon. € 19,90