Chris de Stoop over ‘Wanneer het water breekt’

Geplaatst door op 14:29 in |

Wanneer:
25 oktober 2018 @ 20:00 – 22:00
2018-10-25T20:00:00+02:00
2018-10-25T22:00:00+02:00
Kosten:
€ 5,00

Chris de Stoop schreef met Wanneer het water breekt een universeel, aangrijpend verhaal over bootvluchtelingen. Het verhaal zoomt in op één boot, één groep, één familie en vertelt tegelijk het verhaal van veel lotgenoten. Eerder schreef Chris de Stoop de bestseller Dit is mijn hof. Deze avond vertelt hij over zijn intensieve onderzoek naar de groep bootvluchtelingen, leest hij voor en gaat hij in gesprek over het grote drama van deze tijd.

Deze avond is ook (een deel van) het Arnhemse Wereldvrouwenkoor present met een kort optreden!

 

 


Als het water breekt
beschrijft het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland ontvluchtten. Hung stak in zijn eigen kleine vissersboot de zee over om hier in een dorp achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen. Quyen bouwde een succesrijk restaurant op, maar worstelt nu met haar eigenheid. Het is ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee. Een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment in hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich daarna verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer. Als het water breekt is een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is, inzoomend op één boot, één groep, één familie. Een verhaal van opoffering, bedrog, strijd, angst, liefde en heimwee, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren volgt en met tientallen reisgenoten sprak.

 

Chris de Stoop is auteur van fictie en non-fictie. Werk van hem werd in een tiental landen vertaald en werd bekroond met literaire en journalistieke prijzen. Zijn voorlaatste boek Dit is mijn hof (2015), over de neergang van de boeren en de spanning tussen het oude boerenland en de ‘nieuwe natuur’, werd een bestseller. Bovendien is Chris een bevlogen verteller!

 

 

 

 

 

 

 

 

Chris de Stoop. Wanneer het water breekt.
De Bezige Bij. € 21,99.
verschijnt 13 september 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Wereldvrouwenkoor bestaat uit vrouwen met verschillende culturele achtergronden. De deelneemsters brengen allemaal hun mooiste lied in, uit het land van herkomst in de moedertaal van hun (groot-)ouders. Vandaar dat het repertoire heel divers is, in vele talen, sferen en kleuren maar altijd passend in de sfeer van deze Wereld Vrouwen. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigente Monique Verhoeven. Meer over het koor vind je hier.