Broeder Dieleman en Wannes Cappelle bij Luxor Live

Geplaatst door op 11:28 in |

Wanneer:
21 maart 2019 @ 20:30 – 22:30
2019-03-21T20:30:00+01:00
2019-03-21T22:30:00+01:00
Kosten:
18,50
Broeder Dieleman en Wannes Cappelle bij Luxor Live

In samenwerking met Hijman Ongerijmd presenteert Luxor Live ‘Dit is de Bedoeling’.

De Belgische Wannes Cappelle en de Nederlandse broeder Dieleman slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello maakten zij een album en show met de titel ‘Dit is de Bedoeling’. Broeder Dieleman was al twee maal eerder te gast bij boekhandel Hijman Ongerijmd; voor deze grotere show gaan ze de samenwerking aan met Luxor Live.

Mis het niet en regel hier je online ticket. Naar de winkel komen kan ook!

Wannes en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal; een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regiogrens reikt. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen.
En dat is de bedoeling.

Cappelle en Dieleman ontmoetten elkaar in 2017 op Motel Mozaique in Rotterdam voor een uniek project. Tijdens het festival worden ze uitgedaagd een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. Dit bevalt de twee zo goed dat ze samen op pad blijven gaan én een album gaan maken. Zonder gêne gaan ze zingen, spreken over het leven en de liefde, over god – nog zo’n gemene deler – en zonder gêne gaat u straks meezingen.

Wannes Capelle

Wannes Cappelle is al tien jaar lang de stuwende kracht achter Het Zesde Metaal. Met het album ‘Calais’ won de band in 2017 de Music Industry Award (de belangrijkste Belgische muziekprijs) voor ‘beste album’. ‘Ploegsteert’, dé klassieker van Het Zesde Metaal, werd al twee jaar op rij door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot beste Nederlandstalig nummer en in 2018 won het ook de titel van ‘Beste Belgische song ooit’. Naast dit alles is Cappelle ook een gevierd TV-fictie-scenarist van series op o.a. Canvas en Ketnet.

Broeder Dieleman

Broeder Dieleman is het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Hij maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws-Vlaams dialect. Liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Inmiddels bestaat zijn oeuvre uit drie albums, een EP, meerdere soundtracks en een split 7″ met Amerikaanse folkheld Bonnie ‘Prince’ Billy. De boekverkopers van Hijman Ongerijmd zijn grote fans, en haalden hem al tweemaal naar Arnhem.

Frans Grapperhaus

De Nederlandse cellist Frans Grapperhaus staat hen bij in het creatieve proces én live op het podium.