Bookstore Day met bijzondere aanbiedingen en activiteiten

Geplaatst door op 21:32 in |

Zaterdag 25 mei is het Bookstore Day. Deze dag wordt de zelfstandige boekhandel gevierd en dat gebeurt met speciale aanbiedingen en activiteiten. Natuurlijk doen wij als geheel zelfstandige en onafhankelijke boekhandel mee!

De hele dag vind je op de tafel naast de kassa bijzondere uitgaves, kortingen en andere verrassingen.

En er is de hele dag wat te doen:

9.30    winkel open, de aanbiedingen staan klaar
Wees er snel bij voor de bijzondere aanbiedingen; er is een verrassing voor de allereerste klant!

10.00  excursie door het pand
Het pand van de boekhandel staat er zeker al sinds 1482 en vanaf 1945 is er een boekhandel gevestigd. Margo Klijn, auteur van ‘ons geschiedenisboek’ Plaats van Ontmoetingen. Grote Oord 15 (1482-2017) opent deuren die anders gesloten blijven.

10.30-13.00 Arnhems Schrijfatelier – ruimte om te schrijven
Iedere zaterdagmorgen biedt het Arnhems Schrijfatelier een ‘rustige plek om te schrijven samen met medeschrijvers. Dus ook vandaag. Doe een keer mee.

10.30-12.30 Klaas Gubbels signeert ‘Tafels’
Iedereen kent de ‘koffiekannen’ van de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels. Kijk ook eens boven onze kassa! Die kannen staan vaak op tafels en ook daarvan schilderde Klaas er vele. Vandaag signeert hij zijn boek Tafels.

11.00-11.30 Jos Lankveld over ‘De melkfabriek in Arnhem’
Nummer 35 in de Arnhemse Monumentenreeks gaat over de geschiedenis van de zuivelindustrie in Arnhem. Auteur Jos Lankveld is een expert op dat terrein en publiceerde er ook al eerder over. Deze expert vertelt graag meer en laat bijzondere Arnhemse foto’s zien. 

11.30-12.00 Ton Schulte over ‘De Boulevard’
Architectuurhistoricus Ton Schulte maakte een mooi boekje over de vroegere Ambachtsschool aan de Boulevard Heuvelink. Het monumentale pand is nu verbouwd tot appartementen. Wie meer wil weten over hoe het was…

12.00-13.00 Arnhemse kunstdetective en ‘Arnhem uit de kunst’
Theo Brink van de Stichting ‘Kunst in de publieke ruimte in Arnhem’ heeft een goed verhaal. Hij heeft meer dan duizend (!) Arnhemse publieke kunstwerken opgespoord incl. bijbehorende informatie en verhalen. Alle informatie komt digitaal beschikbaar ‘en dit najaar verschijnt een boek. Hoor meer en bekijk het voorproefje.

13.00-14.30 Lunch met thrillerauteur Antoinette Kalkman
Antoinette Kalkman debuteerde met Bonuszoon en is als schrijfdocent verbonden aan de ‘ThrillerAcademy’. Antoinette zal voorlezen, schrijftips delen en vragen beantwoorden. Spannend voor schrijvers en niet-schrijvers.
(n.b. we vragen een kleine bijdrage voor de lunch)

14.00-14.30 Mysterie Tour Poets
De Mysterie Tour Poets maken een ronde door Nederland en zetten de winkel op de kop met hun voordrachten. We weten dat de dichters publiceren bij het New Book Collective, maar wie het zijn…

14.30-15.30 mini-workshops Arnhems Schrijfatelier
Een uur lang korte workshops voor schrijfliefhebbers. Maak een light-verse met Lilian Regtvoort of schrijf creatieve teksten bij beeld o.l.v. fotografe Angela de Jong. Pak de pen en doe mee!

15.00-16.00 Jong schrijftalent
Marjolein Takman, Jante Wortel en Christiaan Loman zijn jonge schrijvers die net zijn gedebuteerd of aan hun debuut werken. Ze laten horen waar ze mee bezig zijn. Bekijk meteen de mooi vormgegeven ‘chapbooks’ waarmee Literair Productiehuis Wintertuin jong talent op weg helpt.

16.00-17.00 De vooruitziende blik van Marten Toonder – lezing
Marten Toonder van de Bommel- en Tom Poesverhalen was een meesterlijke verhalenverteller die destijds thema’s al klimaat, vluchtelingen, populisten en big data al aan de orde stelde. Toonder kenner Rob Barnhoorn vertelt erover aan de hand van veel beeldmateriaal.

17.00-18.00 Poëzie en pils Live – aansluitend Bookstore Borrel
Het duo Lars en Tim bespreekt poëzie en proost pils via hun eigen YouTube kanaal (kijk maar). Vandaag voor het eerst een live uitzending vanuit onze keldergewelven. Maak dat mee. Na afloop is iedereen welkom bij de Bookstore Borrel.