1000 Dichters in Hijman Ongerijmd

Geplaatst door op 20:17 in |

Maandag 2 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur
Met o.a. Babs Gons, Simone Atangana Bekono en Boter bij de vis.

In het kader van de 40e Nacht van de Poëzie dragen 1000 dichters voor doorheen het land. Op maandag 2 oktober ontvangt Hijman o.a. Dichter des Vaderlands Babs Gons, en velen anderen.

De Nacht van de Poëzie on tour! We zoeken duizend dichters en poëzievoorlezers die tussen 24 september en 7 oktober komen voordragen op de 1000 Dichters Marathon. Dagelijks trekt de 1000-Dichterskaravaan naar een andere plek in Nederland en Vlaanderen. Op 2 oktober staat 1000 Dichters bij ons in de winkel. Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de twee weken durende manifestatie 1000 Dichters.

Vandaag strijkt de 1000-Dichterskaravaan neer in boekhandel Hijman Ongerijmd te Arnhem. Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders en hele onbekende Nederlanders; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr’actes, zoals we die kennen van onze goede oude Nacht. Na het startsein, is er plek voor tientallen dichters om hun gedicht voor te lezen.

 

Prijs: Gratis
Voertaal: Nederlands, Divers
Aanvang: 12.00