‘Arnhem uit de kunst’, een reis langs meer dan duizend kunstwerken

In het najaar verschijnt Arnhem uit de kunst. Een reis langs meer dan duizend kunstwerken. Een mooi en compleet overzicht van alle kunst die publiek toegankelijk is in het Arnhemse. Wie nu intekent op het boek krijgt 10% korting op de aanschafprijs (die wordt rond de dertig euro). Dus kijk en lees wat je kan verwachten!

Direct intekenen kan HIER.
U kan ook  intekenformulieren verkrijgen bij boekhandel Hijman Ongerijmd.
Wil u meer dan tien exemplaren bestellen? Neem dan even contact op met de uitgever, Theo Beneder via info@hijmanongerijmd.nl.

Ontdekkingstocht

Wie kent de kunst in zijn directe omgeving? Arnhem heeft een verbazingwekkend groot aantal kunstwerken in de openbare ruimte, ongeveer 1200 werken variërend van imposante sculpturen tot street art. In het najaar (november) verschijnt het boek Arnhem uit de kunst dat recht doet aan deze rijkdom. Het boek bevat talrijke foto’s en duidelijke kaarten. Het nodigt uit de kunstwerken en tegelijkertijd de stad te ontdekken. Beide zijn zeer de moeite waard!

 

 

 

 

 

 

Arnhemse kunstdetective

Theo Brink, de auteur van het boek, was bestuurssecretaris bij Hogeschool Van Hall Larenstein en is een groot kunstliefhebber. Al fietsend raakte hij in de ban van de kunstwerken die hij overal op straat, in parken en aan gevels tegenkwam. Hij fotografeerde ze. Hij documenteerde ze. Voortdurend vond hij nieuwe kunstwerken. Langzaam groeide zijn archief openbare kunst uit en nam stevige proporties aan. Hij wordt daarom ook wel  de ‘Arnhemse kunstdetective’ genoemd.

Boek en digitaal platform

‘Arnhem uit de kunst’ bestaat uit 24 hoofdstukken zoals Parken, Musis, Moscowa, et cetera. Een apart hoofdstuk wordt aan ‘verdwenen’ kunst gewijd. Elk hoofdstuk wordt kort ingeleid en gevolgd door een beknopte beschrijving van de kunstwerken en de kunstenaars. Een handig navigatiesysteem tussen tekst, beeld en plattegronden maakt het mogelijk het boek vanuit verschillende perspectieven ‘te lezen’. Verspreid door het boek staan talloze bijzondere ‘weetjes’ over de kunstwerken of de kunstenaars.

 

 

 

 

 

 

Alle informatie inclusief het beeldmateriaal wordt ook digitaal beschikbaar gemaakt, onder andere in samenwerking met Erfgoed Gelderland. Daardoor wordt dit standaardwerk blijvend met actuele informatie aangevuld.

Verschillende omslagen, geef je mening!

Het boek krijgt vier verschillende omslagen. Hieronder staan een paar opties. Welke vind jij de mooiste? Of heb je een andere suggestie? We horen het graag. Mail maar naar hermien@hijmanongerijmd.nl. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo Brink. Arnhem uit de kunst. Een reis langs meer dan duizend kunstwerken.
Uitgeverij Hijman Ongerijmd
ISBN 9789082458732
Concept, boekverzorging en beeldredactie Martien Frijns
Fotografie Herman van Ommen en Theo Brink
Verschijnt rond 1 november 2019
Omvang ca. 240 pagina’s
Prijs ca. € 30,00
Rijk geïllustreerd, geheel in kleur

Ook heel geschikt als cadeau of relatiegeschenk

Wie vóór 1 oktober 2019 intekent krijgt 10 % korting.
Meteen regelen? Teken dan hier in.