Op 20 april is Miriam Rasch, winnaar van de Socratesbeker 2021 onze gast!

 

 

 

 

April is de Maand van de Filosofie.
Graag heten we u welkom in digitale Filosofisch Café Arnhem op dinsdagavond 20 april 2021. We gaan in gesprek met Miriam Rasch, auteur van het boek Frictie. Ethiek in tijden van dataïsme

In haar boek houdt ze een pleidooi TEGEN het geloof dat alles wat bestaat te vertellen is in termen van data (b.v. algoritmen). Tegenover dit dataïsme plaatst Miriam Rasch een herwaardering van het begrip “frictie” – een term die zij ontleent aan Simone de Beauvoir –  om te beschrijven dat er afstand nodig is tussen mens en apparaat om na te kunnen denken.

Datum dinsdag 20 april 2021
Tijd 19.45 uur- 21.15uur (inlogtijd open vanaf 19.30 uur)
Link naar de bijeenkomst: https://us02web.zoom.us/j/81622418154

Frictie is bij ons te bestellen en kost € 22,99

 

 


Schrijver en filosoof Eva Meijer schreef het essay Vuurduin, dat nu voor € 4,99 bij ons te bestellen is.  Voor dit essay ging ze naar Vlieland. Het ecosysteem van de Wadden staat onder druk, maar er liggen ook delen van haar eigen geschiedenis op het eiland, tijd die nooit meer terugkomt. Eva Meijer vraagt zich af wat er nu precies verdwijnt en wat we ertegenover kunnen zetten.

 

 

 

 

 

 


Bibi Dumon Tak schreef het kinderboek van de Filosofie: de eik was hier. Een indrukwekkend verhaal over de prachtige zomereik in de berm van de A58 die moet wijken voor extra asfalt. Wat dat betekent vertelt de eik aan zijn beste vriend de gaai die hem dagelijks bezoekt.

Voor € 9,99 bij ons te bestellen.