30 januari gedichtendag - Open avond met veel poëzie!

Gedichtendag! Open avond waarop afscheid genomen kan worden van Theo en Hermien. Optredens van o.a. Astrid Lampe, Joost Oomen, Else Kemps, Jaap Blonk
…lees verder

Asha Karami & Maarten van der Graaff

Op de slotdag van de Poëzieweek zijn twee van de meest interessante dichters van dit moment te gast zijn in onze boeksalon.
…lees verder

Activiteiten

Boekentips

Judith tipt: De menselijke maat van Roberto Camurri

“Prachtige verstilde roman. De personages zijn geloofwaardig en herkenbaar. Gevoelig en ingetogen boek.”

Paolo Cognetti schrijft over Camurri: ” Een nieuwe en nu onmiskenbare stem in de Italiaanse literatuur. Een stem als een trage, troebele rivier, op het eerste oog kalm, maar in werkelijkheid krachtig en dreigend, afkomstig uit het diepst van de Povlakte, de zonverbrande akkers, de vergeten dorpen. Een ingetogen, gevoelig lied dat we nooit eerder hebben gehoord.”

Roberto Camurri, De menselijke maat De bezige bij € 21.99. Op voorraad in de winkel.

...lees verder

Nieuws

Nationale Voorleesdagen 22 januari – 1 februari 2020

Van 22 januari tot 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Speciaal voor de voorleesdagen is er een mini-editie van Moppereend verschenen, hèt prentenboek van het jaar. Nu voor maar € 5,25 verkrijgbaar bij ons in de winkel. Wacht niet te lang want op=op!

En doe mee! Want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook reuzebelangrijk. Onderzoek wijst uit dat kinderen die voorgelezen worden, zelf beter en vaker lezen als ze ouder zijn. Voorlezen zorgt ervoor dat je je leert verplaatsen in een ander. Het heeft een positief effect op je woordenschat, je spelling en je tekstbegrip. Kortom, voorlezen geeft kinderen een voorspong! En het is ook nog eens heel gezellig om te doen.😀

...lees verder