Agenda

feb
27
do
In gesprek met Thomas Verbogt @ Hijman Ongerijmd
feb 27 @ 20:00 – 22:00

Donderdagavond 27 januari is schrijver Thomas Verbogt te gast in de Boeksalon boven Hijman Ongerijmd om te praten over zijn nieuwe roman ‘Als je de stilte ziet’.

‘Als je de stilte ziet’ is een diep ontroerend verhaal over verlangen, vluchtigheid en betekenis geven aan het leven.

De hoofdpersoon wil graag een verbond vormen met Sander, zijn pleegbroer, maar dat lukt niet. Er staat iets in de weg – iets wat hij niet kan duiden, maar wat hem een leven lang achtervolgt. Wanneer hij afscheid neemt van zijn ouderlijk huis en daarmee ongewild ook zijn grote liefde uit het oog verliest, begint hij aan de zoektocht naar zijn eigen leven. Die zoektocht is onlosmakelijk verbonden met het geheim dat tussen Sander en hem in stond.

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans Perfecte stilte en Kleur van geluk. Als de winter voorbij is stond op de longlist van de ECI literatuurprijs 2016, op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2016.

Thomas gaat in gesprek over Als je de stilte ziet met Frank Tazelaar.

Donderdag 27 februari
Aanvang 20.00 uur
Toegang 5 euro
Vooraf aanmelden via de mail: frank@hijmanongerijmd.nl

mrt
8
zo
Live recensies Boekenweekgeschenk
mrt 8 @ 15:00 – 16:00

Zondagmiddag 8 maart zijn het Boekenweekgeschenk ‘Leon & Juliette’, geschreven door Annejet van der Zijl, en het Boekenweekessay, geschreven door Özcan Akyol, onderwerp van live-recensies en een lezersgesprek. Deze speciale leesclub wordt verzorgd samen met studenten Creative Writing ArtEZ. Wees welkom: om te luisteren, of mee te praten!

mrt
12
do
Arnon Grunberg
mrt 12 @ 19:30 – 21:30

Tijdens de Boekenweek, op donderdag 12 maart, is Arnon Grunberg onze gast. Hij zal in gesprek gaan over zijn spraakmakende, prachtige roman Bezette Gebieden, waarover De Volkskrant schreef:  “Grunberg vult gaten in de geschiedenis met fictie, en creëert zo een ongekende ervaring voor de lezer.” NRC kopte: “Grunberg toont zich op de toppen van zijn kunnen.”

Het boek is een absolute aanrader, evenals het auteursbezoek op 12 maart. Meer nieuws over de avond volgt. Houd de nieuwsbrief in de gaten. Wat we wel al kunnen prijsgeven is dat Arnon een caravan meeneemt en deze naast de winkel parkeert.

Arnon Grunberg
Donderdag 12 maart
Aanvang 19.30
Toegang 5 euro | studenten gratis
Reserveren: reserveren@hijmanongerijmd.nl

mrt
14
za
Marijke Schermer & Stephan Enter
mrt 14 @ 15:30 – 17:00
Marijke Schermer & Stephan Enter

Op zaterdag 14 maart gaan we in gesprek met schrijvers Marijke Schermer en Stephan Enter.

‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ Het is waarschijnlijk de beroemdste openingszin uit de wereldliteratuur, die van Tolstojs Anna Karenina. Maar klopt-ie ook? Marijke Schermer stelt in ‘Liefde, als dat het is,’ dat genomineerd is voor de Libris Literatuurprijs, belangrijke vragen. Bestaat er een geheim ingrediënt voor gezinsgeluk? Lijken niet ook alle ongelukkige gezinnen op elkaar? Met een heldere vertelstem wordt de (on)mogelijkheid van een ‘gelukkig’ huwelijk geanalyseerd.

Pastorale, van Stephan Enter – eveneens genomineerd voor de Libris Literatuurprijs – gaat over een eerste, onmogelijke en onhandige verliefdheid. Over een poging het geluk van je vroegste kindertijd terug te vinden. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als knil-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken. Beheerst en geraffineerd schetst Stephan Enter een wereld die op knappen staat.

 

 

Zondagmiddag 14 maart
15.30 uur
Entree 5 euro incl. consumptie | studenten gratis
reserveren@hijmanongerijmd.nl