Oktober Maand van de Geschiedenis

Twee bijeenkomsten rond Geschiedenis én Literatuur deze maand.Het is de hele maand oktober Maand van de Geschiedenis. Wij besteden daar aandacht aan via twee activiteiten die zowel de geschiedenis als de literatuurliefhebber zal aanspreken.

De eerste is donderdagavond 18 oktober. Deze avond staat in het teken van Jan Greshoff. Hij was niet alleen een groot literair inspirator (Ter Braak, Du Perron, Annie Schmidt, Lodeizen, Vroman…) maar ook samen met Simon Hijman uitgever en bedenker van het logo van de winkel. Annemiek Recourt promoveerde op Jan Greshoff en schreef er een boek over; Margo Klijn schreef een boek over de geschiedenis van de boekhandel. Deze avond gaan ze samen in gesprek. Lees hier het programma.

Zondagmiddag 21 oktober is er weer een heerlijke middag voor liefhebbers van geschiedenis en literatuur. Dan is emeritus hoogleraar Nederlandse Letterkunde Marita Mathijsen te gast met een fascinerend verhaal over de ‘bezielde schavuit’ Jacob van Lennep. Een rokkenjager, dichter van spotverzen en wars van conventies, tegelijkertijd Tweede Kamerlid en initiator van grote infrastructuur werken. Met hem leer je meteen meer over de 19-e eeuw. Lees hier het programma en meld je aan.