Agenda

  sep
  14
  wo
  Leesclub over Buitenleven van Nina Polak
  sep 14 @ 19:30 – 21:00

  Het boek dat we na de zomer in onze leesclub bespreken is vakantieliefde Buitenleven van Nina Polak.

  Onder leiding van een van onze boekverkopers bespreken we dit boek samen, in de winkel, gezellig tussen de boeken.

  Deelname aan de leesclub is gratis!
  Natuurlijk vinden we het heel fijn als je het boek bij ons koopt.

  Toegang: Gratis
  Aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl

  sep
  20
  di
  Filosofisch Café Arnhem
  sep 20 @ 19:45 – 21:30

  Filosofische Café Arnhem
  Op zoek naar het juiste midden 
  Een oefening in morele oordeelsvorming

  Op dinsdag 20 september zullen onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt een oefening doen in het leren omgaan met woede. Emoties worden in de oefening op een positieve manier benaderd, ook woede. De emotie woede bevat namelijk waardevolle gedachten over de situatie waarin die woede is ontstaan. Wat weet de woede? Wat zegt ze tegen ons? En, hoe komen we daar achter? Emoties zijn gevoelige gedachten die toegang bieden tot onze morele ervaringen. Na een korte inleiding in kenmerken van emoties doen we de oefening.

   

  Datum: Dinsdag 20 september
  Aanvang: 19.45

  Toegang: Gratis


  Noot van de redactie van het Filosofisch Café

  De Redactiegroep van het FC probeert met haar programmering altijd nauw bij de actualiteit in de samenleving te blijven.
  In de huidige tijd ervaart de redactiegroep, en ook de afzonderlijke leden, een grote urgentie en dynamiek rondom een  aantal thema’s zoals klimaat, democratie, gemoed en de levenskunst en, sociale samenhang.
  Zij ervaart bovendien dat deze thema’s ook nogal eens onderling verbonden zijn, om zoals een journalist laatst zei “een perfect storm”. Wij streven ernaar het komende seizoen een lijn van thema’s in het programma aan te brengen zodat wij als redactie en u als bezoeker weer in staat zult zijn  filosofisch in dialoog te geraken en te onderzoeken hoe wij in deze tijd met elkaar enigszins kunnen landen en verder komen.

  Zoals gezegd zullen bovengenoemde thema’s op in het programma  terugkomen dus volg de nieuwsbrief en voel u vrij om  ook uw ideeën voor de programmering te melden.

  sep
  29
  do
  Joost Oomen
  sep 29 @ 19:30 – 21:00

  Met zijn hoogst originele boeken en spraakmakende performances maakt hij de laatste jaren furore. We gaan in gesprek over zijn werk en over zijn favoriete boeken. Ook zal Joost voordragen uit de prachtige, vrolijke roman Het Perenlied.

  Datum: donderdag 29 september
  Tijd: 19.30 uur
  Toegang: Gratis
  Aanmelden: graag aanmelden via reserveren@hijmanongerijmd.nl

   

  programma ism Creative Writing ArtEZ.

  okt
  4
  di
  Nikki Dekker
  okt 4 @ 19:30 – 21:00

  diepdiepblauw is het debuut van een groot literair talent: Nikki Dekker.
  In diepdiepblauw onderzoekt Nikki onze relatie met de dieren onderwater, waarvan we maar weinig begrijpen, met de mensen om ons heen, die vaak al even raadselachtig zijn, en bovenal: de relatie met onszelf. diepdiepblauw is een essayistische coming-of-ageroman over het onstuitbare verlangen naar onbekende plekken, naar andere levens en naar het water dat je altijd zal dragen.
   

   

   

   

   

   

  Programma ism Creative Writing ArtEZ.

  okt
  5
  wo
  Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen
  okt 5 – okt 16 hele dag

  Feest waar iederéén vrolijk van wordt

  Jong en oud kijkt uit naar de Kinderboekenweek. Kinderen mogen dan weer heerlijk zélf een boek uitkiezen. Van 5 t/m 16 oktober gaan we lekker naar buiten op avontuur in de natuur, want de Kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen!

  Bij aankoop van een kinderboek van € 12,50 krijg je het kinderboekenweekgeschenk Waanzinnige boomhutverhalen van Andy Griffiths en Terry Denton erbij.

  okt
  15
  za
  Thomas Verbogt
  okt 15 @ 20:00 – 21:30

  De Amerikaanse actrice en toneelschrijfster Mae West zei: ‘Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet, is één keer genoeg.’ Thomas Verbogt, de hoofdpersoon in Maak het mooi, wil precies dat: zijn leven goed doen. Daarom begint hij er telkens opnieuw aan. Hij kan niet anders, met nieuwe inzichten en minder illusies, maar met steeds meer herinneringen. Maak het mooi is een roman over het verlangen naar verbinding en over van betekenis zijn, maar natuurlijk vooral over hoe te leven, hoe dat goed te doen, hoe jezelf te begrijpen.

  Maak het mooiDatum: zaterdag 15 september
  Tijd: 20.00 uur
  Toegang: Gratis
  Graag aanmelden via reserveren@hijmanongerijmd.nl