Zaterdag 18 maart: Nachoem M. Wijnberg

Door op feb 12, 2017 in Poeziecafe Ongerijmd | 0 Reacties

Zaterdagmiddag 18 maart is dichter en romanschrijver Nachoem M. Wijnberg te gast. Zijn laatste dichtbundel ‘Van groot belang’ snijdt economische, historische en politieke thema’s aan. De gedichten willen ons iets leren en bouwen voort op de gedachten van grote denkers. Wijnberg zal voordragen en poëziekenner Wim van Til gaat met hem in gesprek. Verder informele cafémiddag met veel ruimte voor vragen, gesprek en het laatste nieuws op poëziegebied.  

Entree vrij. We vragen een vrijwillige bijdrage zodat we interessante dichters uit kunnen blijven nodigen.

In de laatst verschenen bundel van Nachoem M. Wijnberg Van groot belang staan gedichten over belastingen en overheidstaken, voorraden en schulden, , fabrieken en stakingen, vrijheden en grondrechten, wanneer een oorlog te verklaren en wanneer een nieuwe staat op te richten.

Economie, politiek of geschiedenis gaan over hoe mensen het samenleven organiseren. Poëzie is de krachtigste manier om iets te begrijpen van hoe mensen met elkaar leven. Daarom is poëzie ook een goede vorm om het over economie, politiek of geschiedenis te hebben, vragen te herkennen en voorstellen te doen.

In deze traditie beoordelen de gedichten in Van groot belang de geschiedenis om er iets van te leren en bouwen zij voort op het beste wat eerdere denkers en dichters bedacht en geschreven hebben – zoals Marx, Keynes, Heine, Milosz en vooral Kaváfis. Ontmoet deze interessante dichter in Poëziecafé Ongerijmd op zaterdagmiddag 18 maart.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *