Wim Hazeu presenteert zijn Lucebert biografie

Wim Hazeu presenteert zijn Lucebert biografie

Door op mrt 1, 2018 in | 1 reactie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/03/2018
20:00 - 21:30

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Donderdagavond 1 maart verzorgt auteur Wim Hazeu een lezing over zijn dan net verschenen biografie van dichter/kunstenaar Lucebert. De Arnhemse stemkunstenaar en dichter Jaap Blonk zal een aantal gedichten van Lucebert voordragen. 

Entree 5,00, aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl

Lucebert verscheen als een komeet, zo schreef Gerrit Kouwenaar, en maakte zich binnen vijf jaar als dichter en later als schilder waar. Tot op de dag van vandaag wordt hij gezien als een van de grootste dichters in ons taalgebied. Kouwenaar schreef ook: ‘Wij zijn allemaal van de oorlog, het leed en hoge tonen.’ Wat dat voor Lucebert (1924-1994) betekende, beschrijft Wim Hazeu in een meeslepende biografie, die voor een deel gebaseerd is op eerder ontoegankelijke of onbekende bronnen.

Lucebert is het levensverhaal van een gepassioneerde dichter en beeldend kunstenaar. Het is het verhaal van worsteling en succes. Het is het verhaal van het naoorlogse artistieke leven, waarin Lucebert verzet aantekent tegen autoriteiten die politiek en kunst bij het oude willen laten. Het is het verhaal over de dichters en kunstenaars die Lucebert omringden: Bertus Aafjes, Armando, Hans Andreus, Karel Appel en talloze anderen. En het is een verhaal over liefde en geliefden, over avonturen in Amsterdam, Bergen, Berlijn, Frankrijk, Italië en Spanje.

Luceberts poëzie schiet als een reuzenboom omhoog in het meestal zo prutserige Nederlandse dichthofje. Zijn lover ruist van nieuwe, grootse, soms verschrikkelijke geheimen’ – Hans Warren

Jaap Blonk is een Arnhemse componist, performer en dichter die vooral in het buitenland bekendheid geniet. Blonk is stemkunstenaar en klankdichter. Zijn poëzie combineert hij met elektronische muziek. Blonk valt qua stijl te scharen onder het dadaïsme en treedt wereldwijd op. Deze avond zal hij een aantal gedichten van Lucebert voordragen. Lees en luister hier meer van Jaap Blonk.

 

Wim Hazeu. Biografie Lucebert.
De Bezige Bij. € 39,99.

Verkrijgbaar vanaf 11 februari. Bestel hier alvast online.

    1 Reactie

  1. graag twee kaartjes voor de lucebertavond.

    R. Vermaas

    18/02/2018

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *