Presentatie De KleurenKrokodil

Presentatie De KleurenKrokodil

Door op jul 8, 2017 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/07/2017
15:30 - 17:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Ankie Tiemensma schreef het verhaal over De KleurenKrokodil. Een verhaal voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Maar ook kleinere kinderen en volwassenen zullen van het verhaal en de illustraties genieten. Hans Langbroek, de man van Ankie, illustreerde al meer kinderboeken. Deze keer maakte hij voor het eerst tekeningen bij een verhaal van zijn vrouw. Samen presenteren ze deze middag het boek.

Entree vrij.

Hans en Ankie zullen beiden iets vertellen over het ontstaan van het boek en Ankie zal een stukje eruit voorlezen. Er is live muziek door Rosine Langbroek, muziektheaterperformer en -maker.
Kinderen, ouders, grootouders, ooms en tantes en een ieder die van prentenboeken houdt, zijn van harte welkom.

Over De KleurenKrokodil

Het verhaal van de KleurenKrokodil gaat over een Krokodil die boven op een glijbaan zit en daar niet af durft. Het verhaal gaat over allerlei emoties die alle kleine kinderen en alle grote mensen kunnen hebben. Over tegenstrijdige emoties gaat het ook: stoer zijn en toch bang. Bang zijn en tegelijk boos. Klein zijn en toch slim. Gelukkig loopt het verhaal goed af.

Ankie Tiemensma

Ankie Tiemensma schrijft vaak verhalen voor volwassenen. Enkele ervan zijn gepubliceerd in de boekenweekbundels van uitgeverij Kontrast uit Oosterbeek.

Zij heeft naast het verhalen maken, gewerkt als kindertherapeut en als docent en supervisor voor speltherapeuten in opleiding. Spelende kinderen maken eigenlijk ook verhalen en die verhalen hebben haar geïnspireerd tot De KleurenKrokodil.

 

Hans Langbroek

Hans Langbroek tekent en schildert van jongs af aan. Wat eerst als hobby begon is inmiddels zijn belangrijkste bezigheid.  Hij maakt sinds een jaar of negen ook beelden, in steen. Af en toe maakte hij een uitstapje naar het illustreren van kinderboeken van bevriende schrijvers. De KleurenKrokodil was een gezamenlijk project met Ankie, waarbij tekst en tekeningen elkaar hebben beïnvloed en verrijkt. Hans heeft jarenlang gewerkt als huisarts in de Arnhemse wijk De Laar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *