Poëziecafé Ongerijmd rond Dichters van het nieuwe millennium

Poëziecafé Ongerijmd rond Dichters van het nieuwe millennium

Door op dec 16, 2017 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/12/2017
15:30 - 17:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Zaterdagmiddag 16 december is Poëziecafé Ongerijmd gewijd aan de ‘dichters van het nieuwe millennium’. In dit boek bespreken 24 wetenschappers 24 dichters die representatief zijn voor de moderne poëzie. Gastheer Wim van Til gaat in gesprek met literatuurwetenschapper en medesamensteller van het boek, Jeroen Dera. Creative Writing student Jared Meijer en dichter Wout Waanders vullen het gesprek aan en dragen voor. 

In Dichters van het nieuwe millennium bespreken vierentwintig wetenschappers vierentwintig dichters die representatief zijn voor de moderne poëzie. Onder andere Alfred Schaffer, Rodaan Al Galidi, Mark Boog, Tjitske Jansen, Ester Naomi Perquin en Ramsey Nasr worden grondig behandeld. Ieder hoofdstuk begint met een gedicht dat het vertrekpunt vormt voor een bespreking van het werk van de dichter.

Deze middag gaan Wim van Til en Jeroen Dera op zoek naar de rode draden in het moderne poëzielandschap in Nederland en Vlaanderen. Wie bevolken het landschap, hoe verhouden deze dichters zich tot de taal en op welke wijze geven ze hun dichterschap vorm?

Twee voorbeelden van nieuw talent haken in en dragen voor:

Wout Waanders schrijft gedichten. Hij droeg op vele festivals voor – zoals Zwarte Cross, Manuscripta, Gedichtenbal, Onbederf’lijk Vers, Wintertuinfestival en Lowlands. Gedichten van hem verschenen onder meer in Das Magazin, Extaze, Kluger Hans en diverse bloemlezingen.

Wout was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en campusdichter van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In november 2015 verscheen van hem Olifantopi, een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark. Ook is hij ‘stiftdichter’, waarover in het Poëziecafé meer.

Jared Meijer is tweedejaars student Creative Writing en schrijft voornamelijk poëzie en poëtisch proza. ‘Mijn poëzie zou ik beschrijven als een zoektocht, in de letterlijke zin zoek ik door te schrijven naar nieuwe inzichten/nieuw begrip, maar ook is het een zoektocht naar de balans tussen beeldend en abstract, licht en donker. Thematisch is mijn werk veelal existentialistisch van insteek. Ik schrijf onder andere over verlies en het (on)vermogen tot contact.’ 

Lees hier meer over Poëziecafé Ongerijmd.

zaterdagmiddag 16 december, 15.30 – 17.00 uur. Entree een bijdrage naar eigen inzicht.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *